Varecha 15/2021:
Jarný poklad z lesa

Redakcia Varecha.sk, 15. apríla 2021     3 minúty čítania

Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete už v piatok 16. apríla v denníku Pravda.



Milovníci varenia, pozor! Iba v Pravde nájdete ďalšie skvelé recepty. Magazín Varecha k vám prichádza v piatok 16. apríla na 16-tich stranách. Apríl je v našich lesoch jedinečný, je to obdobie, kedy sa na mnohých miestach šíri vôňa medvedieho cesnaku. Táto bylinka sa dá v kuchyni využiť na veľa spôsobov, nielen na obligátne pesto. Niektoré z inšpirácií vám prinášame vo Vareche.

V rubrike Majstri varešky vedec s vareškou a pohárom vína Miloš Mikuš navarí jedlá, ktoré potešia nielen chuťové bunky, ale sú prospešné aj pre vaše telo. Tiež nechýbajú praktické rady, tipy a nápady do kuchyne a tradičný fejtón Fedora Malíka. Vo Vareche nájdete aj recepty od našich čitateliek a čitateľov z webu varecha.sk.

Na stránke TV Varecha si prečítate rozhovor s  hudobníkom Petrom „Petko“ Opetom zo skupiny Polemic, ktorý varí výhradne vegetariánsky a pripravil šošovicu s tofu a so špaldovými plackami.

Recepty z jarného pokladu našich lesov, ale nielen z neho, navaril Rastislav Krampl, hlavný šéfkuchár v Trabitsch Catering vo Viedni.



Naučte sa pripraviť:

- Grilovaného lososa s maslovými listami medvedieho cesnaku a zemiakmi
- Žemľové knedle s medvedím cesnakom a krémom z póru
- Zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom a pečenými paradajkami
- Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom so šafránovým risottom
- Polievku z medvedieho cesnaku s tvarohovou knedličkou
- Šalát z uhorky a feta syru
- Špenátový šalát s avokádom a sézamom
- Šalát zo zelenej zeleniny s tofu
- Toastový chlieb s nátierkou z jarných byliniek
- Panna cottu zo špargle a vanilky s jahodami a mrveničkou

Recepty v magazíne Varecha nájdete už v piatok 16. apríla v denníku Pravda

Zmeškali ste túto Varechu?

Archív starších časopisov Varecha, nájdete v elektronickej podobe (pre počítač, iPad, iPhone či Android) v našom elektronickom archíve na e.Pravda.sk


Predplatiť si papierovú Varechu (s piatkovou Pravdou)

Objednajte si ročné predplatné piatkových vydaní Denníka Pravda s receptovým magazínom Varecha pre milovníčky a milovníkov dobrého jedla z 28,60 € na celý kalendárny rok!
Predplatné Pravdy



* Pravda má viac variantov predplatného, ak máte záujem iba o piatkovú Pravdu s Varechou vyberte si vo formulári príslušné predplatné



Diskusia k článku







 



TOPlist