Bravčový lalok

Bravčový lalok ako ingrediencia v receptoch:

  • Jaternicová kaša

    Jaternicová kaša

    Pre svoju potrebu urobíme len z krupov a nedávame do čriev, ale do sáčkov a mrazíme a potom používam , ako polotovar, , ,

  • Zabíjačkový guláš

    Zabíjačkový guláš

    Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky. Aj ďalšie použité mäso (okrem bravčového mozočku) nakrájame na kocky.

  • Zabíjačkový guláš s chlebom
  • Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou

    Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou

    V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou.

  • Recept bez obrázku

    Madarské ryžové jaternice

    Tento recept je z Madarska. Zaujal ma tým, že tieto jaternice možno konzumovať za tepla i za studena, ba čo viac, dajú sa pripraviť, aj ked práve nemáme črievka na plnenie.

  • Recept bez obrázku

    Bravčová pečeň po sedliacky

    Recept mám, ako spomienku na staré dobré časy, ked sme chovali prasiatka.

  • Bravčový lalok

    Bravčový lalok

    Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou cesnakovej pasty, mletej červenej papriky, soli a korenia. Podávame s horčicou, chrenom a feferónkami.

  • Hurky a grejzupa (fotorecept)

    Hurky a grejzupa (fotorecept)

    Pridávam recept na (pre mňa) niečo vynikajúce a keďže nie vždy sa dajú zohnať všetky potrebné suroviny, sú pre mňa hurky a grejzupa "sviatočným jedlom". Ak ich niekto nepoznáte pod týmito názvami, ide o krvavničky, ...

  • Recept bez obrázku

    Frankfurtské párky

    Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do kaše pridáme rovnako zomleté pliecko a bravčový výrez.

  • Recept bez obrázku

    Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

    Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na masti, pridáme sladkú i štipľavú papriku, urestujeme a zalejeme vlažnou vodou. Pridáme paradajkový pretlak a za občasného miešania povaríme....

  • Varený lalok

    Varený lalok

    Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením do mäkka. Keď je uvarený, ešte teplý ho obalíme v zmesi z papriky, cesnaku a korenia.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist