Bravčový lalok
Bravčový lalok

Zabíjačkový paprikový bravčový lalok

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 6. februára 2024
Zabíjačkový paprikový bravčový lalok
Foto: Jana Štrbková
6
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
8 strúčikov
1 PL
1 ks
2 ks
10 ks
20 ks
Na potretie:
5 strúčikov
2 ČL
1 PL
Na obalenie:
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčový lalok očistíme, umyjeme a vložíme do veľkého hrnca, pridáme soľ, bobkový list, nové aj čierne korenie, celé strúčiky cesnaku aj cibuľu. Zalejeme studenou vodou tak, aby dosahovala asi 10 cm nad mäso. Pomaly privedieme do varu a na veľmi miernom ohni varíme asi 5 hodín, hladina sa má len trochu vlniť. Lalok tak „obárame“ a varíme domäkka.

  2. 2

    Uvarený lalok vyberieme a plochou stranou noža ho pritlačíme, zbavíme ho tak vody.

  3. 3

    Zmes na potretie: Do misky pretlačíme strúčiky cesnaku, pridáme soľ a zmiešame s vodou. Zmesou potrieme teplý lalok, posypeme ho sladkou aj štipľavou červenou paprikou. Prikryjeme a necháme v chlade odležať 12 hodín.

  4. 4

    Hotový lalok krájame na tenké plátky a podávame najlepšie s čerstvo upečeným domácim chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia