Králičia paštéta s cviklou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. augusta 2016

Ešte jedna z poľovníckych paštét. Na postriežke človek osamote v tichu veru aj hlad dostane. Táto paštéta dobre padne. Nemyslím z postriežky na zem, Zobraziť celý popisEšte jedna z poľovníckych paštét. Na postriežke človek osamote v tichu veru aj hlad dostane. Táto paštéta dobre padne. Nemyslím z postriežky na zem, ale do žalúdka s teplým čajom.

6-8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g uvarená
250 g uvarený
150 g
6 ks
6 ks
15 ks
1/4 KL
1/5 KL
100 g
1 PL
4 ks
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Tu časť z nich. Lalok bravčový a cviklu si vopred uvaríme a necháme vychladnúť. Potom si očistenú cviklu nastrúhame a lalok pokrájame na drobnejšie. To aby nám vošlo do mlynčeku.

    Králičia paštéta s cviklou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cviklu, lalok a pečienku pomelieme a počas mletia pridáme aj korenia a cesnak. Nech to spolu prejde. Do pomletého pridáme víno a tuk kačací aj s vajcami. Všetko to osolíme.

    Králičia paštéta s cviklou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz to mixujeme na hladko. Necháme postať aspoň hodinu. Aby sa chute spolu spojili.

    Králičia paštéta s cviklou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine to dáme do pohárov na zaváranie a zavrieme. Mne vyšlo päť pohárov 3.3 dcl. Teraz dáme do pary na 90 minút. Necháme vychladnúť a potom postať v chlade na 10 až 12 hodín a je hotovo. Koľko to vydrží to neviem u nás moc nie. Len prázdne poháre ostanú.

    Králičia paštéta s cviklou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a už len natrieť niekde na prechádzke v prírode aj doma. Želám Vám dobrú chuť.

    Králičia paštéta s cviklou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Už to od tebe beru jako paštikovou provokaci, jeden recept lepší než druhý. Bezva nápad s tou cviklou. Dobrá práce!!
patroveckypitrs
Ďakujem @Haji tento recept vznikol dávno, deti nechceli jest cviklu. Tiež ani králičiu pečeň vraj im smrdí a vtedy sa králikom darilo a pečienky bolo dostatok. Tak som dal hlavu do kopy z jedným mäsiarom a recept bol na svete. Deti tie túto paštétu jedli a ani nevedeli čo v nej je.
sracz
Ďakujem Ti, @patroveckypitrs bratku v "šurci", aj za tento Tvoj krásny vysoko ohviezdičkovaný rcp. Niekoľko desaťročí som sa venoval chovu králikov (domácich zajacov), navaril, napiekol, napaštekoval som sa s ich mäsom až po "jamku v pupku", ale kombinácia s cviklou je pre mňa novinka! Veľmi ťažko presvedčujem tunajšieho farmára, dodávajúceho mi králičinu, že chcem aj pečeň! Zatiaľ som ho ukecal iba raz, ale teraz "pritlačím na pílu" a nepopustím ani svätému. Podľa Teba chcem a musímE aj ja s mojou! P. S.: už pri predchádzajúcom Tvojom rcp (s divinou) som Ti chcel, s dovolením, dať otázku: "nepridal by si aj svoj rcp na jagerka?"
monty469
Ďalšia dobrota od teba. Skvelý recept, chuťovo hmm vynikajúci :-)
patroveckypitrs
Ďakujem @Dormella2 a @Monty469 za milé komentáre.Kamarát @Sracz tiež ďakujem. Na jagerka nemám teraz suroviny, ale niečo vymyslím. Môj otec na divinu používal tri druhy vína, z čiernych ríbezli, trnkové a z čiernych malín (ostružliny) . K tomu aj džem s nich. Po rokoch som zistil, že tieto vína fakt zvýraznia divinu a pečeň ich chuť. Ako mi on hovoril korenisto- trpko- sladká, to je lesná chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia