Ceviche de pescado videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 12. decembra 2023

Peruánska špecialita, ktorá sa môže javiť, že je len pre odvážnych, ale to je našťastie klam... Kto sa nebojí zavináča, nemusí sa báť ani Zobraziť celý popisPeruánska špecialita, ktorá sa môže javiť, že je len pre odvážnych, ale to je našťastie klam... Kto sa nebojí zavináča, nemusí sa báť ani ceviche!

2
porcie
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g fileta
1 ks
1/2 ks
1/4 stonky
1 hrsť (čerstvá)
4 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si vyrobíš tzv. “leche de tigre”, v preklade tigrie mlieko, ktorým sa ryba zaleje a zároveň sa v tom aj uvarí. Varenie neprebieha pomocou tepelnej úpravy, ale tým, že proteín v treske “uvarí” kyselina z limetiek. Do mixéra vlož malé odkrojené končeky z filety - také 2 cm kúsky, 1/4 cibule (zbytok si odlož bokom), polku cesnaku, kúsok toho zeleru a všetky stonky z koriandru (lístky odkladáš). Štipka soli a korenia a na záver tam vyšťav všetky limetky. Premixuj a potom zmes preceď do hlbokej nádoby.

  2. 2

    Tresku nakrájaj na 2x2 cm kúsky a vlož ich do tigrieho mlieka. Zakry a odlož na 30 minút do chladničky. Po tomto čase krásne uvidíš, ako ryba zmenila farbu, aj konzistenciu. Skontroluj, či netreba dosoliť. Zvyšnú cibuľu nakrájaj na pásiky a vmiešaj do ceviche. Na posledných 10 minút odlož odpočívať do chladu. Cibuľa stratí svoju prvotnú surovosť.

  3. 3

    Tradične sa to podáva k šalátovému listu, upečenému sladkému zemiaku a koliesku varenej kukurice. Dozdob koriandrovými lístkami, či nejakou južanskou čili papričkou.

  4. 4

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu

farbuska
Ceviche je veľmi chutné a výborné zdravé jedlo. Samozrejme, treba skutočne kvalitnú čerstvú rybu. Naozaj sa netreba báť ryby v tejto úprave. Vďaka za uvedenie tohto receptu.