Vod(k)ový melón

bublika - fotkabublika, 26. júna 2010

Určite to všetci poznáte ale nikto to sem ešte nepridal :)

Suroviny





Postup

  1. 1

    najlepšie je kúpiť si melón niekde na trhu a ochutnať.viete keď vám vyrežú ten trojuholník aby ste si kusli - tak to je presne ono. do tohto miesta potom napichnite lievik (najlepšie ak je kovový lebo plastový môže prasknúť ale dá sa to aj s ním).no a potom už len pomaličky postupne dolievajte do lievika vodku.Vždy keď to melón vsiakne treba doliať. vychádza to cca 24-48 hodín podľa veľkosti melóna a množstva vodky, ktoré tam chcete naliať :) takže treba robiť v predstihu. No a keď už sú hostia tu treba ho nakrájať a upozorniť nech nekúšu deti :))) prajem príjemné osvieženie

Diskusia k receptu

evusik
toto by som fakt rada vyskúšala ..... ja by som to nazvala "opitý melón" :-)
jezibabka1
spomínala som to aj ja pri melonovom ježkovi od tinci, potom som to videla robiť J.Oliviera (neviem ako je to správne), ale neviem, či by som to skúsila, lebo raz sme mali melonové kúsky zaliate šampanským, papkalo sa to dobre, ale reakcie by som prirovnala k požitiu nedovolených omamných látok a tie zatiaľ niesu dekriminalizované:))))
zdezda
:-) no ja si zas spomínam na pokusy uskladniť melón do Vianoc pomocou striekačky, rumu a sadry, nevyšlo nám to, toto vyskúšam tiež :-)))
honestka
@zdezda : aj my sme raz sadrovali ten opity melon-davali nan pozor, ale nic z toho nebolo a nepodarilo sa to ani nikomu z nasich znamych, ktovie v com bola chyba, skoda bolo palenky a nadeje. ved sme ho opatrovali od septembra...
bublika
@jezibabka da sa to spravit aj tvoim sposobom. raz sme boli dokonca donutene to tak nakrajat lebo sa nam melon zacal rozpadavat-asi sme mu dali moc vodky :) ale babska jazda stala za to :) krasne leto vsetkym dufam ze uz je definitivne tu!
klaura
wow, to je recet !!! melóny milujem a toto určite skúsim ... dám vedieť, ako to dopadlo ... aj s konzumentmi ... :)
jeka
nie som síce palenkový typ,ale vyskúšať sa to dá,veď minule som to vide la na TV pap.u Jamieho Oliviera.
vieraa
Zasádrovaný melón na Vianoce robievam, vždy si ho na nový rok otvoríme a zjeme. Ja to robím tak, že melón zasádrujem, nesmie byt v sádre žiadna dierka, musí byt ten povrch hladký a potom to dám do sietky /zo zemiakov/ a zavesím do špajze, alebo do komory a pod. Tak zasádrovaný melón visí v špajze až do Vianoc.Čo je najhoršie na tom ja v kupovaní melónu sa nechám vždy na poslednú chvílu a tak potom neviem či je melón dostatočne zrelý.Nesmie sa vykrajovat trojuholníček, ked ho chcete zasádrovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia