Vietnamská ľadová káva

egreska - fotkaegreska, 24. júla 2010
Vietnamská ľadová káva
Foto: egreska

Suroviny

1,5 dcl
5 kociek




Postup

  1. 1

    Uvarenu kavu si dame do chladničky vychladnut.Do vysokeho pohara nalejeme asi 2 cm salka,opatrne zalejeme 1 dcl kavy.Zvyšok kavy a lad vytrasieme v šejkri do hustej peny,ktoru nalejeme na kavu.

Diskusia k receptu

janger
@Egreska , ten biely vrch, to sa ti tak krasne vytrepala ta kava s ladom? Ten lad si mala rozdrveny?
egreska
ano ,je to len trošku kavy s par kockami ladu -celými,trepaním sa spraví takato pena.Nemusí byt šejker,stačí akakolvek flaška s vrchnakom..
zienkadomaca
hmmmm som baristka, a veru, chvalim, chvalim, este trosku kakavka na vrch, alebo labuznicky trosku pravej slahalcky na vrch, mnamka
marienka44
Salko je balene po 400 g. Po otvoreni , ak sa neminie, vydzi v chladnicke dlho? Nasa rodina nie je siroka. :-)
egreska
@marienka salko by malo vydržat dost dlho..ja ked mam otvorene alebo do niečoho potrebujem len trochu ,tak zo zvyšku urobím pohare takto:tvaroh zmiešam so salkom,do poharov nakrajam rozne ovocie,pridam piškoty a zalejem tym tvarohovým salkom,navrch trošku nastruhanej čokolady a dezert je hotový.
moncici3312
Fúúúúúúúújjj..... to je največší HUMUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mijaita
@Denzel vynikajici kava, znam a kupuju uz asi 4 roky. Chutna a voni po cokolade. V lete ledovou, v zime horkou. Maji to hezky nafocene i popsane




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia