Foto: elka56
Tortu som sa rozhodla urobiť pre jednoduchú plnku, ktorú som dostala od kolegyne. Nie je najkrajšia, ale chutila.
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Korpus som upiekla na dvakrát zo 6 vajec-jeden tmavý a jeden svetlý.Obidve som prekrojila napoly.Plnila som tak,že svetlý plat-džem-plnka nato tmavý plat- džem - plnka a zase tmavý plat a navrch svetlý a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
- 2
Plnka: rastlinnú smotanu si vyšľaháme podla návodu-vo väčšej nádobe a pridávame postupne po jednom jogurte a pomaly premiešame aj s cukrom a plnka je hotová.Plníme ako som už písala.Môže sa robiť aj s inými príchuťami ,ale vraj najlepšia je jahodová. Zatiaľ som len tú robila a ozaj výborná plnka.Na vrchný plat som dala aj celé jahody.Ozdobená je s práškovou šľahačkou a parížskou. Džemom nešetriť. A plnky je veľa ,takže použiť väčšiu nádobu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Si šikovná