Tapiokový puding s orieškovo-čokoládovým domácim müsli
Toto fajnové “žrádielko” som si vymyslela sama, objavila som chuť tapioky a chcela som ju tentoraz spraviť s dačím chrumkavým. Výsledok bol viac ako fantastický!
porcie
tepelná úprava
Suroviny
1/3 šálky |
|
2 šálky |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
musli: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
hrsť |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
6 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tapioku, mlieko a kardamón dáte variť za neustáleho miešania asi 15 minút, kým sa nespraví hustá želé hmota, tapioka krásne napučí a zosklovatie, vo vnútri zostane biela bodka.
- 2
Na panvici skaramelizujete 2PL trstinového cukru, pridáte 1PL ghee alebo kokosového oleja, premiešate, pridáte hrsť vločiek, premiešate, nech vločky nasiaknu, prihodite 2PL vlašských orechov, 2PL kokosovej múčky, 4 datle nakrájané na kúsky, 2PL brusníc, dobre premiešate a nakoniec pridáte 1PL karobovej nátierky, necháte chvíľku povariť, aby všetko dobre presiaklo tým karamelom a hotovo. Na koniec dáte ešte asi 6 koliesok banánu.
- 3
Puding naservírujete do misky, necháte chvíľku vychladnúť a ozdobíte müsli. Je to skvelé!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu