Foto: skela
Elegantný a pritom rýchly zakusok. Môže sa urobiť aj ako torta. Starší Bratislavčania, pamatate sa na cukraren Veľké srdce na námestí SNP a ich Zobraziť celý popisElegantný a pritom rýchly zakusok. Môže sa urobiť aj ako torta. Starší Bratislavčania, pamatate sa na cukraren Veľké srdce na námestí SNP a ich slahackovu roladu? Tak toto je ona.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravime si plech - u mna to znamená odstrihnut papier na pecenie a položiť na plech. Zapneme ruru na 200 st.
- 2
Vyslahame sneh z bielkov. Vymiesame zltky s praskovym cukrom. K vymiesanym zltkom pridame postupne 6 lyzic mletych orechov, zľahka premiesame. Pridame 3 lyžice kakaa, zľahka premiesame, pridame sneh, zľahka premiesame.
- 3
Rovnomerne rozotrieme na papier na plechu. Upecieme. (cca 10 min). Ihneď zrolujeme aj s papierom, nechame mierne vychladnut. Papier oddelime, cesto znova zrolujeme, kľudne aj s oddeleným papierom, nechame dokonale vychladnut. Cesto je pružne, netreba sa báť, že by popraskalo.
- 4
Vychladnutu roladu rozvinieme, natrieme slahackou (niečo viac ako polovicou potrebného množstva), ktorú môžeme zľahka poprasiť kakaom. Moja rolada má byt pre viac ľudí, preto som na vnútorný okraj natreteho cesta položila banány, pevne zatocime, prelozime na podnos a ozdobime zvyskom slahacky. Moja je aj na povrchu poprasena kakaom a mandlovymi lupienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vasa vyzera pekne.