Punčové rezy

danculka - fotkadanculka, 12. novembra 2013
Punčové rezy
Foto: danculka

Robila som si ružičky na tortu,tak mi zostala poťahová hmota,ako ju využiť,upiekla som punčové rezy...

14ks
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
4 PL kopcom
4 PL kopcom
1/2 bal.
2-3 kvapky
3 PL
200g akýkoľvek
150 ml
2 ks
1/2 dl
300 ml
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka som si rozdelila na bielky a žĺtka,bielky som vyšľahala do tuha a potom som vyšľahala žĺtky s cukrom,do ktorých som pridala 3pl teplej vody a zašľahala som múku s práškom,nakoniec som zľahka primiešala sneh z bielkov, potom som hmotu dala na plech vystlaný papierom na pečenie a piekla pri 200 st do zlata ...v strede bolo hmoty trošku viac,aby tam bol korpus vyšší,nechcela som robiť rezov veľa,nakoľko mi tej poťahovej hmoty veĺa nezostalo....

    Punčové rezy - obrázok 1
  2. 2

    zatiaľ som si zmiešala prevarenú vodu so sirupom.,,domáci malinový,, a pridala som punčové príchute a rum,nakoniec som pridala pr.cukor,nemusí byť, podľa uváženia,ke´d sirup ochutnáte, pridáme aj farbu,až sirup málo zafarbil , ja nemám rada punčáky červené.... keď sa korpus upiekol,rozdelila som ho po dĺžke,na tri rovnaké pásy,potrela som jeden lekvárom potom trošku plnkou,aby mi veľmi nepretiekol punč cez spodný plát,plnka nemusí byť,,,,v strede bola piškóta hrubšia,tak ten pás som dala do stredu a dobre poliala punčom vrchný plát som tiež natrela lekvárom a plnkou a tým natreným som zakryla rez a zaťažila,doskou na klepanie rezňov,primerane ťažkou a nechala som asi 2hodiny stáť,potom som rez otočila a zas zaťažila na 2 hodine,nakoniec som bočné steny potrela lekvárom,aby dobre chytila poťahovka , potom som rez potiahla hmotou K2 na poťahovanie tort...

    Punčové rezy - obrázok 2
  3. 3

    základný krém som vybrala z mraziaka,žĺtky vyšľahané nad parou s cukrom,vždy si pre prípad urobím viac,keď už stojím pri troch vajíčkach,tak môžem aj pri desiatich a takto to použijem,ten základ potom vyšľahám s maslom do peny...rezy môžeme nakrájať a podávať,dobrú chuť!

    Punčové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

luss44
veľmi pekné punčáky, s tou bielou poťahovkou vyzerajú luxusne :) a určite tak aj chutia
3sandra3
krásne punčové rezy... vyzerajú veľmi pekne a chutne
elef
vyzeraju lakavo,len sa zahryznut-mnam
mesiar50
V mojich očiach sú jednoznačne krajšie ako z cukrárne.Parádička,paráda
sonulienka
Krásne ich máš tento recept si uložím,ešte som neskúšala punčové.
medovnicek
u nás je na punčáky odborníčka moja neter, posuniem jej tvoj nápad s tou poťahovou hmotou, mne sa to veľmi páči
camembert
Nedokážem pochopiť ten gýč posledných rokov "poťahová hmota" a dokonca to niekto nazýva marcipán! Podľa mňa je to ohavnosť. Len to pokazí celý produkt a pôsobí to umelo a lacno.
danculka
Váš názor je mi ukradnutý, mne ako rýchlovka dobre pomohla nemusela som občakávať,kým fondán stuhne a mohla som ihneď podávať návšteve,za pokus to stálo...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia