Foto: ancicka
V názve je napísané všetko.
na 180-200 °C
Suroviny
6 ks |
|
8 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
podľa chutí (alebo koňak) |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
100 g |
|
podľa potreby |
|
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme,pridáme pr.cukor a potom žltky.
-
2
Rozdelíme na tri rovnaké časti.Do každej pridáme iný puding a taktiež po jednej polievkovej lyžice múky a po 1 čl kypriacého prášku.
-
3
na plech dáme papier a vylejeme puding,tak aby boli tri pruhy.Upečieme.
-
4
Po upečení a vychladení piškotu pokrájame na kocky.
-
5
V rume si namočíme hrozienka a ovocie.
-
6
maslo vyšľaháme s vynilkovým cukrom a podľa chutí pridáme aj cukor.
-
7
Do masla pridáme pokrájanú na drobno čokoládu,
-
8
a hrozienka,z ktorých sme zliali rum na piškotu.Piškotu môžme poliať aj troškou horúcej vody/1/2 dl/.
-
9
Potom pridáme k maslu aj pokrájanú piškotu a najlepšie rukou to všetko zmiešame.
-
10
Ja som si menší plech vyložila tortovou oplátkou,potrela som pikantným lekvárom,
-
11
na to punčovinu a
-
12
zakryla som zasa oplátkou,ktorú som tiež potrela lekvárom.
-
13
na vrch som vymiešala punčovu polevu podľa návodu a nechala v chlade stuhnúť
-
14
Po stuhnutí pokrájame na rezy.
Dakujem za komentiky.