Foto: ivkaa
Pre mňa najlepšia čokoládová torta :) Je naozaj veľmi jednoduchá. Korpus som robila podľa pani Ivosenky : http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html . Robila som ho však iba Zobraziť celý popisPre mňa najlepšia čokoládová torta :) Je naozaj veľmi jednoduchá. Korpus som robila podľa pani Ivosenky : http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html . Robila som ho však iba zo 4 vajec a teda aj ďalšie suroviny som tomu prispôsobila. Nechcela som, aby bol korpus príliš vysoký....nič by sa nestalo ani vtedy, ak by som dala 5 vajec, krému je dosť.
porcií
Postup
-
1
Mascarpone, šľahačkovú smotanu a vanilkový tvaroh spolu vyšľaháme takmer do tuha. Následne pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu s obsahom kakaa cca 50%. Ja som nepridávala čokoládu s vyšším podielom kakaa, pretože potom by bolo treba pridať aj cukor. Opäť vyšlaháme - vznikne tuhý krém. Odporúčam krém ihneď natierať na tortu, pretože ak ho odložíte do chladničky veľmi zhustne a bude sa dosť zle natierať.
- 2
Korpus (v mojom prípade podľa pani Ivosenky) prekrojíme na polovicu. 1. polovicu potrieme džemom (ja som použila jahodový, ale ešte lepší by bol nejaký ríbezľový). Na džem natrieme polovicu plnky. Prikryjeme druhou polovicou korpusu, ktorý opäť potrieme džemom a druhou polovicou plnky. Vrch torty dozdobíme hoblinkami čokolády alebo ho polejeme čokoládovou polevou, príp. dozdobíme podľa vlastnej predstavy. Myslím si, že krém je už dosť čokoládový, preto som tortu ozdobila iba strúhanou čokoládou (v mojom prípade mliečna Milka)
- 3
Chladiť stačí tak hodinku-dve :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako vidno aj v reze, krém je dostatočne hustý a drží :)
Nabudúce sa už chystám aj ja vyskúšať nejaký zákusok s nátierkovým maslom :) Snáď tam nebude ten rozdiel :)
@danielcacka , to ma teší :)
teším sa, že chutila :)
čokoládu som strúhala navrch na klasickom hrubom strúhadle... Ak čokoláda obsahuje veľa tukovej zložky, je možné urobiť aj hoblinky tým strúhadlom, ktoré slúži napr. na čistenie uhoriek... Lenže s kvalitnými čokoládami sa toto bohužiaľ nedá, možno iba s takými čo obsahujú samý stužený tuk...
Možno by ju stačilo aj pofŕkať tou čokoládou... alebo celú poliať čokoládou...
Tvaroh určite jemný... postačujúci bude aj nízkotučný, keďže ostatné zložky majú dosť tuku a preto na tvarohu až tak nezáleží...
a takto sa mi podarila....
@sneica , pekne sa ti vydarila :)