Najlepšia čokoládová torta

ivkaa - fotkaivkaa, 21. januára 2013
Najlepšia čokoládová torta
Foto: ivkaa

Pre mňa najlepšia čokoládová torta :) Je naozaj veľmi jednoduchá. Korpus som robila podľa pani Ivosenky : http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html . Robila som ho však iba Zobraziť celý popisPre mňa najlepšia čokoládová torta :) Je naozaj veľmi jednoduchá. Korpus som robila podľa pani Ivosenky : http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html . Robila som ho však iba zo 4 vajec a teda aj ďalšie suroviny som tomu prispôsobila. Nechcela som, aby bol korpus príliš vysoký....nič by sa nestalo ani vtedy, ak by som dala 5 vajec, krému je dosť.

12
porcií

Suroviny

Plnka:
250 g
250 ml
125 g
300 g
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Mascarpone, šľahačkovú smotanu a vanilkový tvaroh spolu vyšľaháme takmer do tuha. Následne pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu s obsahom kakaa cca 50%. Ja som nepridávala čokoládu s vyšším podielom kakaa, pretože potom by bolo treba pridať aj cukor. Opäť vyšlaháme - vznikne tuhý krém. Odporúčam krém ihneď natierať na tortu, pretože ak ho odložíte do chladničky veľmi zhustne a bude sa dosť zle natierať.

  2. 2

    Korpus (v mojom prípade podľa pani Ivosenky) prekrojíme na polovicu. 1. polovicu potrieme džemom (ja som použila jahodový, ale ešte lepší by bol nejaký ríbezľový). Na džem natrieme polovicu plnky. Prikryjeme druhou polovicou korpusu, ktorý opäť potrieme džemom a druhou polovicou plnky. Vrch torty dozdobíme hoblinkami čokolády alebo ho polejeme čokoládovou polevou, príp. dozdobíme podľa vlastnej predstavy. Myslím si, že krém je už dosť čokoládový, preto som tortu ozdobila iba strúhanou čokoládou (v mojom prípade mliečna Milka)

  3. 3

    Chladiť stačí tak hodinku-dve :)

Diskusia k receptu

orchidea
Torta vyzerá veľmi dobre a určite aj tak chutí...s tým korupusom máš pravdu, ja robím len podľa neho a som veľmi spokojná.
miamia
vyzerá to vynikajúco! :) ja zvyknem šľahačku vopred prevariť a vychladiť...krém vydrží dlhšie čerstvý, aj si zachová lepšiu konzistenciu... ale inak je to výborný receptík, až si mi chute narobila! :)
siskam
Recept uložený, aj korpus od ivosenky. Tak túto tortu spravím niekomu na narodky.
havino
o korpuse som už teraz dočítala,aj uložila a s tvojim krémom, fajnotka musí byť, na budúci týžden na oslavu pečiem. Ešte som,ale nikdy nemiešala naraz mascarpone so smotanou, naozaj sa mi tá smotana v ňom vymieša?
ivkaa
Áno, vymieša, ale určite radšej použiť 33% šlahačku :) Ja som dala len 200ml, ale potom som usúdila, že som mohla pokojne použiť aj celé balenie :)
Ako vidno aj v reze, krém je dostatočne hustý a drží :)
janger
@ivkaa , no ja som upiekla na pohlad takmer dvojca tej tvojej torticky, aj ten isty korpus, len krem je iny :-). Chcela som ju sem pridat, mam ju aj odfotenu, ale teraz neviem...
janger
@ivkaa , tak uz som ju odoslala :-). Mne sa paci tento tvoj krem, niekedy ho vyskusam.
hambalko35
Vyzera vynikajuco,ja miesto mascarpone použivam natierkove maslo klasik a nevidim tam nijaky rozdiel okrem ceny.Určite ju vyskušam len neviem aky tvaroh tam dávaš ked píšeš že vanílkovy.
ivkaa
@hambalko35 , použila som vanilkový tvaroh , ktorý v 400g balení predávajú v Lidli, ale stačí použiť klasický tvaroh s vanilkovým cukrom, alebo podĺa potreby, možno niekomu už ani ten cukor netreba :)

Nabudúce sa už chystám aj ja vyskúšať nejaký zákusok s nátierkovým maslom :) Snáď tam nebude ten rozdiel :)
evanaaa
Tortička na zakusnutie, ani nevypadá zložito, mám aj mascarpone, dokonca aj Parížsku šľahačku, ak by som chcela iný krém. @ivkaa , skús Bánoveckú nátierku ( bez príchute), moja dcéra len s tou robí, ale možno bude aj iná dobrá.
danielcacka
vyskúšané a ten krém je úžasný, ľahký, chutný, rýchlo spravený a základ je že každému chutil, ďakujem...
dainal
ta plnka sa mi paci. Aj ja robievam ten isty korpus. Najblizsie na dcerine narodeniny to skusim takto isto, a na vrch vyskusam mrazene maliny :)
ivkaa
vďačne :) S pridaním fotky bohužiaľ neviem poradiť ani ja :(
blchka
táto torta je báječná, včera som ju urobila...len sa tak po nej zaprášilo...páči sa mi, že nie je presladená, tak tak fajne čokoládovo horká...vdaka za recept;-)
danielas
Dnes robíme tvoj krém. Je báječný! Bude určite v našom repertoári stálicou. Ďakujeme @ivkaa
ursula4
@ivkaa ,prosím Ťa na čom si strúhala čokoládu,keď máš také dlhé kúsky?Ten tvaroh má byť jemný?Chcem ju piecť na sobotu,tak potrebujem poradiť.Ďakujem
ivkaa
@ursula4 ,
čokoládu som strúhala navrch na klasickom hrubom strúhadle... Ak čokoláda obsahuje veľa tukovej zložky, je možné urobiť aj hoblinky tým strúhadlom, ktoré slúži napr. na čistenie uhoriek... Lenže s kvalitnými čokoládami sa toto bohužiaľ nedá, možno iba s takými čo obsahujú samý stužený tuk...
Možno by ju stačilo aj pofŕkať tou čokoládou... alebo celú poliať čokoládou...
Tvaroh určite jemný... postačujúci bude aj nízkotučný, keďže ostatné zložky majú dosť tuku a preto na tvarohu až tak nezáleží...
mufurc
Odporúčam každému táto torta je skveláááááá....jednoduchá ľahučká...no nemá chybu..
sneica
dnes som torticku krajala a je fakt famozna....uzasny krem a skvela cokoladova chut....korpus som piekla na odporucanie,tiez podla @Ivosenky...urcite na prilezitost bude zas...Dakujem
slawi
Ivkaa prosim ta a je ten krem taky husty aby som ho pouzila do potahovanej torty? Do teraz som robila len zltkovy coko ale chcem vyskusat mascarpone coko. Dik
ivkaa
@slawi , s týmto bohužiaľ neviem poradiť. Nemám skúsenosti. Ale krém je naozaj hustý. Hneď po pripravení sa krém dobre natiera, ale po natretí ešte dosť stuhne...

@sneica , pekne sa ti vydarila :)
slawi
Tak to vyskusam najprv na "necisto" pre nas a v sobotu na normalnu tortu. Som zvedava a dam vediet.
violeta
Vyskúšala som tento krém, @ivkaa , je velmi jednoduchý a chutný, doplnila som banány...ďakujem za recept :-)
martamm
Ivka, môžem do plnky použiť aj mliečnu Milka čokoládu? Moji doma horkú nemajú radi
babek
ahoj, chcela by som sa spytať či mi tento rozpis plnky bude stačiť ked korpus dam na troje... po tych všetkych chvalach upečiem dcere na 10-te narodeniny...
anazuz2014
to mascarpone slahacku a tvaroh si miesala spolu naraz ??aleboo najskor radsej slahacku a potom pridat mascarpone s tvarohom..
luss44
túto plnku som robila už veľakrát, aj dnes do čoko-banánovej torty. Plnka je výborná, fest čokoládová a to dávam len 200g 74% čokolády, stačí to. Kto nemusí maslové plnky, odporúčam vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia