Najlepšia čokoládová torta

Autor receptu: ivkaa

Pre mňa najlepšia čokoládová torta :) Je naozaj veľmi jednoduchá. Korpus som robila podľa pani Ivosenky : http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html . Robila som ho však iba zo 4 vajec a teda aj ďalšie suroviny som tomu prispôsobila. Nechcela som, aby bol korpus príliš vysoký....nič by sa nestalo ani vtedy, ak by som dala 5 vajec, krému je dosť.

12
porcií

Postup

  1. Mascarpone, šľahačkovú smotanu a vanilkový tvaroh spolu vyšľaháme takmer do tuha. Následne pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu s obsahom kakaa cca 50%. Ja som nepridávala čokoládu s vyšším podielom kakaa, pretože potom by bolo treba pridať aj cukor. Opäť vyšlaháme - vznikne tuhý krém. Odporúčam krém ihneď natierať na tortu, pretože ak ho odložíte do chladničky veľmi zhustne a bude sa dosť zle natierať.
  2. Korpus (v mojom prípade podľa pani Ivosenky) prekrojíme na polovicu. 1. polovicu potrieme džemom (ja som použila jahodový, ale ešte lepší by bol nejaký ríbezľový). Na džem natrieme polovicu plnky. Prikryjeme druhou polovicou korpusu, ktorý opäť potrieme džemom a druhou polovicou plnky. Vrch torty dozdobíme hoblinkami čokolády alebo ho polejeme čokoládovou polevou, príp. dozdobíme podľa vlastnej predstavy. Myslím si, že krém je už dosť čokoládový, preto som tortu ozdobila iba strúhanou čokoládou (v mojom prípade mliečna Milka)
  3. Chladiť stačí tak hodinku-dve :)