Nadýchané pečivko - zázvorníky

paulavlkov - bez fotkypaulavlkov, 13. decembra 2012

Tento recept mam od mojej maminy a bez zazvornikov si neviem predstavit ziadne sviatky..

60 minút
príprava

Suroviny

20 dkg
5
1 KL
15 dkg
5 dkg
5 dkg
5 dkg




Postup

  1. 1

    Večer si vymiešame žĺtka,salajku a 20dkg práškového cukru.Necháme do rána stáť.

  2. 2

    Ráno pridáme všetko ostatné.Poriadne spolu vymiešame,vyvalkáme a vykrajujeme formičkami rôzne tvary.Treba poriadne pomúčiť dosku,cesto sa dosť lepí.Správne zázvorniky by sa mali pekne zdvihnúť hore a zostať vo vnútri duté.

    Nadýchané pečivko - zázvorníky - obrázok 2

Diskusia k receptu

micca
pekny recept ako mozem nahradit salajku cim.Dakujem za odpoved
vanilka111
a tiež chýba informácia,že koľko zázvoru a či sušený,alebo aj čerstvý..
lailuska
Prosím Ťa, raz píšeš v surovinách 20 dkg práškového cukru , potom ešte
15 dkg, ale v postupe 250 dkg. Ktoré je správne? Ďakujem. (Robievala moja babka, ale jej recept som stratila)
paulavlkov
Tak už som receptík opravila,takže by tam malo byť všetko :)
Ja používam len salajku,ale možno sa podaria aj so sódou bikarbónou,skús :)
ampara
Tak toto robievala moja babka. Ako deti sme ich nemali moc radi,boli zvláštne sladko-štipľavé, radšej sme mali šuhajdy, ktoré boli sladké ako h..no z nutrie. Ale teraz si ich veľmi rada upečiem,ďakujem pekne za pripomienku detstva!
denyany
mám rada zázvorový čaj aj jedlá s pikantnou zázvorovou príchuťou. asi vyskúšam aj tieto tvoje zázvorníky - vyzerajú skvelo.
zinnajdha
salajku dostať v 99 % potravín, používa sa ako prášok do pečiva. Aj ja ju teraz použijem prvýkrát, vraj pri príprave cesta smrdí, ale po upečení už vôbec nie. Tak skúsme. Urobím nadýchané ďumbierniky.
paulavlkov
bielok tam vobec nejde..cesticko je krasne zlte..a salajka naozaj smrdka,ale stoji za to vyskusat :) su skvele! a ak deti nemaju rati zazvor,mozu sa spravit aj bez neho..aj napriek tomu su skvele..peciem na 180 stupnoch a sledujem si to,ked sa vyzdvihnu na vrch tak potom sparatkom potukam a ked uz je vrchna cast tvrda-taka chrumkava tak potom ich vyberam..
evanaaa
Salajka sa nieže volala jelenia soľ,ona sa aj teraz tak volá, mám ju síce doma, ale ešte som z nej nepiekla a mám dojem, že na obale bol aj recept, musím sa naň podívať. A tie tvoje, @paulavlkov , vypadajú dobre.
serena
vyskusala som su vyborne len som ich nemala take pekne ako na obrazku
paulavlkov
som rada ze chutia :) ani mne sa na prvy krat nepodarili,neboli pekne zdvihnute..no nabuduce budu urcite o cosi lepsie :) hlavne cesto musi byt rovnomerne rozvalkane,aby sa miestami nenadvihli viac inej zasa menej
zoel
..mala som to cesto také suché, že som musela pridať trochu masla, aby sa to dalo zmiesiť dokopy..čo som urobila zle?
cinkla
Recept sa mi paci, lebo bielka mözem pouzit na skoricove hviezdicky.
marti89
Mala som rovnaký problém....išla som podľa postupu a mala som to sypké nedalo sa mi to vymiesiť musela som pridať maslo :( kde som spravila chybu??? :(
paulavlkov
ak mate suche cesto,pridajne zltko z mensieho vajicka...nedavajte vsak maslo,pretoze je tazke a zazvorniky sa nezdvihnu tak ako sa maju..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia