Moja káva

sev111 - fotkasev111, 7. februára 2014
Moja káva
Foto: sev111

rýchla a úžasná káva ktorú si zamiluje nielen rodina ale aj návšteva, nepotrebujete žiadne drahé prístroje, verím že Vám zachutí, dôležité upozornenie káva sa Zobraziť celý popisrýchla a úžasná káva ktorú si zamiluje nielen rodina ale aj návšteva, nepotrebujete žiadne drahé prístroje, verím že Vám zachutí, dôležité upozornenie káva sa nemieša lyžičkou! tou sa vyjedá len pena z kávy

5 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    takže potrebujeme, kávu,mlieko studené,škoricu šľahač...

    Moja káva - obrázok 1
  2. 2

    do šľahača nalejeme studené mlieko nie veľa lebo ono sa to na šľahá, tu na fotke je už našľahané mlieko

    Moja káva - obrázok 2
  3. 3

    kávu si zalejeme klasicky horúcou vodou asi takto a na ňu vylejeme našľahané mlieko a posypeme škoricou a vanilkový cukrom na vrch

    Moja káva - obrázok 3
  4. 4

    tu som dala na kávu to našľahané mlieko a vzniklo toto krásne :-)

    Moja káva - obrázok 4
  5. 5

    pohľad z hora :-)

    Moja káva - obrázok 5
  6. 6

    a tu je dôkaz že pena drží aj keď popíjate kávičku je krásna

    Moja káva - obrázok 6

Diskusia k receptu

zitar
paráda, už sa teším na poobednú kávičku
sev111
verím že Vám zachutí :-) dôležité je mlieko musí byť studené inak nejde na šľahať, želám príjemné posedenie pri kávičke ak nemáte takýto šľahač dá sa použiť aj ponorný mixér :-)
joel
určite je výborná aj nádherne vyzera, ale ja ten mixer umývať nebudem ani za celý svet, iba že vyskúšam s ponorným...
jozka2
vyborna kava,nielen na nedelne posedenie.
kukulienka71
pekná je!niekedy je lepšie byť neinformovaný,ľahšie sa s tým žije...narážam na to,že práve tu na Vareche som videla video dielu Pekla na talíři,kde rozoberajú kvalitu kávy.Instantná káva tam bola spomínaná ako tá najnekvalitnejšia.Ja som kávičkárka,preto ma to zaujalo...Ale,hádam sa dá urobiť aj z čerstvo namletej presso kávy,@sev111 ?
mata3636
@joel - ani neskúšaj, nejde to s ponorným. Ja som vyskúšala a nič, žiadna hustá pena, iba taká akože penička, mini, na p.r.d. :-)
kukulienka71
Baby,ponorný mixér skôr seká,ja budem robiť ručným mixérom-šľahačom,potom dám vedieť.Ráno budem mať(hádam)biele fúziky aj ja,nielen manžel:-)
kukulienka71
tak nečakám do rána,vecný dôkaz je na svete,z 1 dcl studeného mlieka sa ušľahalo 5dcl mliečnej peny:-) najspoľahlivejší mixér ešte od maminky ETA Turbo(asi z r.1980)
mata3636
ahááá, takže studené mlieko, v tom je ten fígeľ. Ja som mixovala teplé. No idem ja to hneď vyskúšať.
kukulienka71
@sev111 ,držala sa celkom pekne,po 10 minútach z nej ostalo 2dcl,ale to asi je normálne,ked tam nie je nič chemické,čo by držalo tvar,si myslím.Fyzikálne to je asi v poriadku,že padá(?)
mata3636
Vyskúšané, ide to, len pena rýchlo spadne. Ale aj tak dobré :-)
sev111
@kukulienka71 hen nie je to šľahačka :-) a ni tá nevydrží večne pýtala som sa preto lebo či ten mixér nenachal veľa vzduchu tým pádom je síce našľahané aj pevné ale nedrží tak dobre neviem ako inak opísať
@mata3636 ak smiem v akom šľahači ste robili takom ako Ja?
mata3636
jaj, omyl, pomýlila som sa. Myslela som, že @kukulienka71 je autorom receptu. Takže, @sev111 - nie s takým ako Ty, ale s ako som už písala, ručný s metličkami, ako písala kukulienka71
alex37
keď som uvidela tvoj obrazok, uz som vedela aku kavu si poobede dam :-) mam vsak tento slahac specialne na frape v lete a v zime sa da s nim vyslahat teplá káva. /dúfam ze na obr. bude vidiet aj kavu :-)/ keď som mlieko vyšľahala bolo ako pena...


sev111
@alex37 , no krásna toť ako tá moja ešte aj poháre máme rovnaké :-) wau super stroj čo stál? krásne kávičkovanie :-)
eviana
Káva vyzerá fajne... ja zásadne aj v kaviarňach pýtam kávu pre netrpezlivých - so studeným mliekom a veľa krát mi tvrdili, že keď dajú studené, tak nenapení a ja viem, že napení... tú srandu za 5 korún mám aj ja @megdesign , tuším z Ikea, super vec, šľahá roky ako malý ďábel :)
alex37
@sev111 , tá super vec je este z r. 2006 z dovolenky na Krete, ja si uz nepamatam cenu, ale je to ina masina ako tie malicke na baterky :-)...kavicka bola vyborna ;-) a naozaj rovnake pohare :-)
astheart
Malinký šlehač se dá u nás koupit v obchodech s elektro zbožím, je na baterku a levný. Jinak já šlehám taky 30tiletým ponorným šlehačem značky Gorenje a mléko používám horké. Přesto se krásně našlehá. Tak nevím, proč tady někteří píšou, že to nejde... Jak je vidět jde to obyčejným šlehačem a nezáleží na tim, jestli je mléko studené nebo teplé. :)
pusta
@astheart , úplne súhlasím s tebou, síce ja mlieko zvlášť ručným šľahačom šľahať nemusím, mne teplé mlieko našľahá plnoautomatický esspresovar značky KRUPS, má na to vybavenie :-)
ale aj takým šľahačom to ide.
sev111
@alex37 hej vidno že iná mašinka takže viem kam pôjdem tento rok na krétu :-)
@pusta no niekto má iný nie :-) ale určite je je lepší ten Váš plnoautomatický esspresovar ako tie dnešné kapsulovače
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Na prvý pohľad na obrázok som si myslela, že je tam aj žĺtok s cukrom. Potešila som sa, ale nie. Takú kávu s vyšľahaným žĺtkom s cukrom podávali pred 30.rokmi na Remitáži Jelenec a recept nie a nie prezradiť. Odvtedy som takú kávu nepila. Poznáte niekto?
ivav
... zbiehajú sa mi slinky,očividne káva zaujala, samé ódy, podľa mňa je najlepší šľahač na obr. č. 1, mala som taký, slúžil xy rokov, potom praskol, je mi ho ľuto. Dúfam, že zoženiem nový, stačí párkrát potiahnuť piest hore-dole a hotovo. Aj smotanu vyšľahá raz-dva...
sev111
@ivav , ešte stále ho predávajú stojí cca 3€ je úžasný a nevrčí :-)
evanaaa
Ja tiež mám ten malý s toho pridaného linku, netreba s ním ísť až na dno, viac napení ak sa sním prejde len po povrchu.....ale skúste aj opačne, do našľahaného mlieka pomaly liať kávu......
silvi
ja si radsej zrobim Macciatto z cerstvo namletej zrnkovej kavy na mojom DeLonghi espresso stroji. To by som skor jezka porodila jak slahat dajakym mixerom mlieko a potom to este umyvat. A nehnevajte sa, nesca? to sa este pije? naposledy som to mala v roku 2000 na oslave Dna zien v robote u mojej mamy
sev111
@silvi je to Váš názor, nikto Vám nekáže aby ste si ju urobili.
čo ma mrzí na Vašom komentáre je tá pyšnosť a vyvyšovanie...... želám Vám pekný deň a aby Vám tá Vaša káva nezabehla
jozka2
esi,presne tak,asi pred 30 rokmi bola moderna kava so zltkom.My sme vymiesali zltok s cukrom na penu a tak sa dal do kavy.
Ja robim podobne kavu na studeno v lete.Vymiesam instant kavu s cukrom a malym kaliskom rumu a zalejem pepsikolou,alebo v zime zase horucou vodou a ma krasnu penu.