Medvedie labky orechové fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 19. decembra 2010
Medvedie labky orechové (fotorecept)
Foto: dorisa

Toto sú tie medvedie labky, ktoré sa mi nikdy nepodarilo upiecť(vyklopiť) a ešte som aj formičky musela zahodiť. V čom to je, že sa Zobraziť celý popisToto sú tie medvedie labky, ktoré sa mi nikdy nepodarilo upiecť(vyklopiť) a ešte som aj formičky musela zahodiť. V čom to je, že sa teraz podarili, neviem, ale sú vynikajúce, krehučké.

80
porcií
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g, (helia)
130 g
150 g
2 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Medvedie labky orechové (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva, heliu, práškový cukor, orechy a vajcia dáme na dosku. Pripravíme si formičky.

    Medvedie labky orechové (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme cesto a dáme ho do chladničky, pokiaľ sa nám nevyhreje rúra.

    Medvedie labky orechové (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom zachladené cesto vtláčame do formičiek,nie úplne do vrchu.

    Medvedie labky orechové (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre, postupne 20 min. pri teplote 180 stupňov.

Diskusia k receptu

ailuj82
Krásne rybky, ako z kolekcii. Určite sú výborné, ukladám a keď spapáme čo máme, určite ich upečiem :)
dorisa
@danculka , teraz začínam, tie drobnosti reacionálnej výživy, to bolo len tak cvične, teraz idú na rad tradičné. ĎAKUJEM.
helca103
@dorisa možno si mala vtedy zlý recept a tento je akurát a ako vidím sú naozaj veľmi pekné
valeri
mne sa už 2 roky nepodarilo upiecť fúkané rožky a pekávam ich už 25 rokov, tiež neviem čo som urobila zle, ten istý recept ...... ?????
dorisa
@betty21 , inak, zas som hľadala recept, už som myslela, že nebudu na Vianoce labky, ale našla som, a keďže sú naozaj dobré, tak si ho budem opatrovat.
marienka44
@Dorisa ,tvar nie je dôlezity, ale chut. A tebe chýba najdolezitejsie v recepte, a to mlety hrebicek a skorica, pripadne kakao. Tvoje su len keksiky, nie medvedie labky. Labky maju mat svoju typicku chut od spomenutych chybajucich súcastí.- Aby dobre vypadli, treba formicky namastit a vysypat múkou. Ja som tento rok len formicku ponorila do múky a naplnila cestom. Vsetky vypadli lahko, ziadna labka sa nezlomila.:-)
evanaaa
Každý robí ináč, ale fakt, ten hrebíček by tam mal byť. Ale tie tvoje, Dorisa sú iste svojim spôsobom chutné,a ako píšeš, aj krehúčke.
dorisa
@marienka44 ,predstav si, že vobec nebolo treba mastiť a vysypať formičky múkou, prečo si stále myslíš, že len tvoje názory su najlepšie, pozerala som vela receptov na medvedie labky, ani v jednom neboli tie tvoje najdoležitejšie ingrediencie. Niekedy mám z teba pocit, ako keby si len chcela do všetkého vrtať a nič nepriniesť na tento portál. Doma si ty peč,ako chceš,a ako to tvojej rodine chutí, moje KEKSÍKY určite chutia a či sa volaju, labky, tlapky, alebo len kekse, to je predsa jedno. Nehráme sa tu o najorigálnejší recept, ale chceme prezentovať naše zvyky v receptch, nápad a zručnosť. A neviem, vobec, či kvoli takým ,ako si ty tu, neodídem odtiaľto. Prajem ti príjemné prežitie sviatkov a vela síl do ďalšieho kritizovania.

sefkuchar
Moje hobby su masove vyrobky ,ale ze ked viem urobiyt klobasky ,toto nebude pre mna problem /nazor mojej manzelky../tak idem na ...drzte palce aby sa mi vydarili...
dariva
Ja ich vymastím keď začínam prvé labky robiťale keď robím ďalšiu várku tak už nevymazávam formičky. Ja ich upečené ešte horúce obalujem v práškovom cukre s vanilkou a sú vinikajúce
nanashsta
.....dnes som skusila recept,labky sa vydarili a dali sa krasne vybrat z formiciek....odporucam .....vesele sviatky Jana.
evina1151
piekla som tieto labky a sú uuuuuužaaaaasneeeeee rodina sa mi do nich pustila a musela som hned robit dalšiu varku aby som mala co dať na vianočny stol :O) dakujeme za receptik je super
dorisa
@evina1151 , ďakujem, aj ja tieto robím vždy, pekne sa vyklápaju z formičiek. Prosím.
3sandra3
teda vidím, že sa tu už pomaly chystáme na Vianoce... labky máš krásne... vyskúšam aj ja podľa tvojho receptu
dorisa
@3sandra3 , aj ja ich budem zas piecť, som si istá, že vyjdú z formičky, aj bez tých všelijakých "babských" trikov a rád, ďakujem za komentár.
dorisa
@3sandra3 , veď ani ja:), niekto radí vymazať každú formičku...to sa mi zdá pracne, alebo neviem ešte,aké rady, aby labky vyšli bez problémov von...
marijanka712
@dorisa urobila som podla teba , ale mne stačí s pol dávky skutočne sú výborné velmi dobre sa s cestom precuje ,netreba mastiť formičky, a velmi lahko vypadávaju von jednoducho na 1*, ale pridala som 2PL kakao ja mám rada ked sú tmave na kvalite to neubralo dik za recept
dorisa
@marijanka172 , som rada, že sa ti páčia , ja som ešte nezačala s prípravami na Vianoce, ale zdá sa, že už bude dcéra na poriadku so sťahovaním a od piatku budem už len riadit, kuchtit, piect:) Ďakujem.
jozka2
Doriska,nerozculuj sa urcite tie tvoje keksiky su fajn,dala som si ich do KK,ale Marienka ma v tomto pripade pravdu,ja mam recept este za Ferenc Jozka a tam su tie hrebicky,skorica,atd.
dorisa
@jozka2 , ja sa nerozčuľujem, mne tento recept dala kamoška, labky nám chutili, ja nepotrebujem receptúru od vychýrených pekárov a nebodaj od Ferenca, mne by to nejedli doma ani vnučka, máme radi takéto, a každý nech si dá do svojich čo chce. O tom je to, ze nie sme uniformovaní. Marienka44 je svojská, zaujíma sa o pôvod každého receptu, že tak nerobí experta na varenie a pečenie pre všetky kuchyne sveta. Už naozaj sa mi hlava z toho krúti, čo za ľudia ste tu. Ja som na Vareche asi 3 roky a nedovolím si kritizovať nikoho. Nečudujem sa tým, ktorí dali zbohom tejto komunite. Ale tebe prajem pekné sviatky a počas nich nebudem túto stránku ani navštevovať. Nejdem si kaziť každý jeden deň.
mata3636
@dorisa - ale marienka 44 a jozka2 majú pravdu, toto nie sú medvedie labky, ale obyčajné linecké cesto ochutené kakaom. Originál názvy a originál recepty treba dodržiavať, už to tu bolo miliónkrát spomenuté. Ani Tebe by nebolo jedno, keby Ťa volali inak ako Tvojim menom. Doma si var, peč, jedz, ako vám chutí. Ale keď je niečo originál, treba to dodržať. Aj pre budúce generácie by sme mali niečo zachovať. Či po nás potopa? :-)
dorisa
@mata3636 , tak po mne bude potopa. Aj ostatné recepty,čo sú tu na portali sú originálne? alebo či to nestíhate kontrolovat??Toto som si nazvala medvedie labky, tak to tak aj volať budem, nemusíš si vôbec prezerať moje recepty, nie sú tu pre teba. A tá Koložvárska kapusta, čo máš akože tvoj recept, to je originál Koložvárska??? a so sójovou drťou? no....pekný výmysel.
mata3636
@dorisa - raz darmo, kto nevie zniesť dobre mienenú kritiku, začne urážať. Tvoj posledný komentár ako keby písalo urazené 12-ročné dievčatko a nie žena v zrelom veku.
1x yokiba
vietnamka
matka3636, ako Ty, tak aj ja vrelo suhlasim, ze sa musia originalne recepty a nazvy zachovavat. A do kolozvarskej kapusty, teda sojova drt absolutne nepatri a tak to nebude kolozvarskou aj ked sa budes tu teraz neviem ako vykrucat. Takze sa dohodneme....toto nie su original medvedie labky, aj ked vyzeraju a chutia urcite naramne a tvoja Kolozvarska nie je kolozvarskou aj ked si ju uvarila doma a zjedla doma podla toho ako Vam chuti.
Fakt milujem take typy, co sa opieraju do druhych a robia presne tie iste chyby..a ked ich niekto na to upozorni, tak sa tvaria ako urazene 12 rocne dievcatko. Trochu sebareflexie by Ti nezaskodilo.
elisticka
dievcence aj suhajdy su rozne ... a predsa ich kazdy nazve suhajdy... hlevne ze chutia:-)
marta5
Ja som dnes upiekla kokosové medvedie labky a teraz skúsim podľa Tvojho receptu orechové-som presvedčená,že budú dobré.Všetkým Vám pekné Vianoce želám.
marta5
Ten anielik je tam rozkošný-mám podobného,ďakujem za inšpiráciu.
1x dorisa
dorisa
@marta5 , Ďakujem za krasny komentár, dufam, ze sa labky podaria. Prajem krasne Vianoce v kruhu rodiny.
yokiba
Nuž, popísali ste tu všeličo. Ale mne vyšlo všeličo len nie Medvedie labky. Ingrediencie na 100% postup tiež. Akurát to je viac mukove ako orechové a nafúknuté už vôbec nie. Takže skočím za segrou a prehrabneme mamine recepty. Potom to sem hodím aj s poznámkami.