Marhuľový džem s levanduľou

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

3
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do veľkého hrnca vložíme marhule a levanduľové kvietky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  3. 3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej.
  4. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
  5. Tip: Miesto čerstvých levanduľových kvietkov môžeme použiť 2 ČL sušených kvietkov. Ako náhradu marhúľ môžeme použiť nektárinky. Použitím levandule sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace.