Na prosbu od @aroooo,pridávam tento recept.
Postup
-
1
Potrebujeme ešte veľkú fľašu 4 l . Višne umyjeme vykôskujeme a tak dopol fľaše dáme víšne nasypeme cukor,zasa višne a zbytok cukru.Naplníme asi do 3/4 fľaše a nalejeme vodku.Ak treba tak doložíme víšne. Treba zaliať tak,aby boli zaliaté . Fľašu treba zakryť a uložiť na slnečné miesto,najlepšie na okno.
- 2
Takto naložené višne necháme stát aspoň 5-6 týždne.Občas ich varechou premiešať,tak raz týždenne,aby sa všetok cukor rozpustil.
- 3
Potom ich treba precediť cez sitko a gázu,(ak treba,takešte raz),aby bol liker čistý. Liker naliať do fliaš a uchovať v chlade.
- 4
Višne nevyhadzovať,ale ich dať do menších zaváracich pohárou naliať za štamprlík,alebo poldeci rumu (podľa chutí) a zasterilizovať. Stačí tak 5 minút. Sú z toho výborné bowle!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bol výborny.