Likér z višní

ancicka - fotkaancicka, 26. júna 2011

Na prosbu od @aroooo,pridávam tento recept.

Suroviny

podľa potreby zrelé
700-800 g
1 l




Postup

  1. 1

    Potrebujeme ešte veľkú fľašu 4 l . Višne umyjeme vykôskujeme a tak dopol fľaše dáme víšne nasypeme cukor,zasa višne a zbytok cukru.Naplníme asi do 3/4 fľaše a nalejeme vodku.Ak treba tak doložíme víšne. Treba zaliať tak,aby boli zaliaté . Fľašu treba zakryť a uložiť na slnečné miesto,najlepšie na okno.

  2. 2

    Takto naložené višne necháme stát aspoň 5-6 týždne.Občas ich varechou premiešať,tak raz týždenne,aby sa všetok cukor rozpustil.

  3. 3

    Potom ich treba precediť cez sitko a gázu,(ak treba,takešte raz),aby bol liker čistý. Liker naliať do fliaš a uchovať v chlade.

  4. 4

    Višne nevyhadzovať,ale ich dať do menších zaváracich pohárou naliať za štamprlík,alebo poldeci rumu (podľa chutí) a zasterilizovať. Stačí tak 5 minút. Sú z toho výborné bowle!

Diskusia k receptu

ancicka
Takto si môžme urobiť aj z ineho ovocia.Ja som robila z čučoriedok.
Bol výborny.
aroooo
@an čička ďakujem,recept odkladám namiesto toho môjho strateného
aroooo
a zabudla som dodať, pri hľadaní toho receptu na tento likér som našla aj pol fľašky tohto likéru starého už určite aj 20 rokov a predstav si, stále je perfektný, krásne chutí a vonia po kôstkach višní.
ancicka
@marienka44 ,Možno by si bola prekvápena,ale nie.Ked sa višne vyluhujú a k tomu rozpustený cukor,tak je percentualne slabšia,tak napoly.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia