Jednoduché punčové rezy fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 17. marca 2016
Jednoduché punčové rezy (fotorecept)
Foto: iva63

Minulý týždeň som na internete objavila tento veľmi rýchly a jednoduchý recept. Hneď som ho aj vyskúšala, pretože je veľmi nenáročný na suroviny aj na čas...s výsledkom som bola spokojná. Samozrejme, chýba tam výborný domáci džem, ale práve tá jednoduchosť ma zaujala...trošku som si prispôsobila pomery surovín...veď každá si môžeme urobiť rozvar podľa svojho gusta a tiež polevu takú, ktorá sa nám osvedčila...

25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
1 ks
4 ks
250 g
1 ks
Nálev:
podľa chuti
Poleva:
podľa chuti
Ďalej potrebujeme:
pár kvapiek (alebo malinový sirup)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do hladka. Pridáme roztopené maslo, šľahačkovú smotanu premixujeme a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva...toto už len jemne miešame ručne....cesto si rozdelíme na dva diely...prvý svetlý diel nalejeme do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie...do druhej polovice cesta dáme pár kvapiek potravinárskeho červeného farbiva a rozotrieme na žlté cesto na plechu

    Jednoduché punčové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vôbec som netušila, že niekedy fotky využijem, preto nie sú veľmi kvalitné...až keď som punčáky opakovateľne piekla tak som sa rozhodla, že recept pridám na varechu, lebo je veľmi jednoduchý...takže v tomto prvom prípade som použila málo farbiva, tak boli rezy také bledšie...rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút

    Jednoduché punčové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    upečený plát vyberieme von z rúry, popicháme špajdlou a ešte horúci ho zalejeme punčovým rozvarom alebo nálevom...tu už môže každá z Vás urobiť podľa vlastného receptu...či už voda, rum, sirup...alebo malinová šťava a rum...alebo len malinový sirup a citrónová a pomarančová šťava....to je už individuálne...na množstvo však toho rozvaru musí byť 300 až 350 ml...čím viac, tým je punčák šťavnatejší...

  4. 4

    keď sme poliali dôkladne celý plát, tak si môžeme urobiť polevu...tu tiež može každá z vás využiť svoj vlastný, obľúbený recept...ja som použila 250 g práškového cukru, 3 polievkové lyžice horúcej vody a 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy...toto vymiešame a nalejeme na studený plát...dáme do chladničky stuhnúť

  5. 5

    na tomto obrázku mám punčový rez v ktorom som použila menej farbiva a rum do rozvaru...

    Jednoduché punčové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    o niečo viac červeného farbiva som použila v týchto punčových kockách...lebo tie prvé rezy sa mi zdali dosť bledé...v rozvare nie je rum, iba malinový sirup a trošku rumovej esencie

    Jednoduché punčové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    recept pridávam hlavne kvôli jednoduchému postupu...mňa oslovil a u nás veľmi chutil...prajem Vám dobrú chuť

    Jednoduché punčové rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

39 komentárov k receptu
@monty469 , @jack ďakujem veľmi pekne za uloženie receptu
@lienkag ja som nevarila cukrový rozvar, iba som zmiešala 150 ml domácej malinovej šťavy a 150 ml vody, trošku rumovej arómy a ešte som pridala do toho šťavu z jedného citrónu aj pomaranča...bol to osviežujúci nálev...v pôvodnom recepte bolo 150 ml rumu a 200 ml malinovej šťavy...
@anina15 poleva bola v pohode...samozrejme každá máme svoj odskúšaný recept na punčové rezy...ja mám tiež ten svoj...žiadna sviatočná priležitosť sa bez neho neobíde je však veľmi náročný na čas aj na suroviny...táto rýchlovka ma oslovila hlavne kvôli tomu, že je to taká punčová bleskovka, ako som ju nazvala v mojom zošite receptov... práve preto ma tento jednoduchý recept oslovil...koláčik je punčový, je voňavý, je šťavnatý a mojej návšteve veľmi chutil... hlavne sa dá manipulovať so surovinami...nič sa nedá pokaziť...mám rada tieto rýchle recepty
@anina15 keď som punčák vybrala z rúry, popichala som a dôkladne ešte teplý a poliala nálevom...nechala dôkladne vychladnúť... studený môže ísť aj do chladničky, nič sa tým nepokazí...a až potom poliať vrch polevou
šikovný punčák, robievam pravidelne svoj rcp na sviatky, ale tento sa mi páči ako rýchlovka, možno skúsim o týždeň urobiť. Dala by som pod polevu na tenko lekvár, asi by mi tam chýbal. Ak vyskúšam, dám vedieť.
@luss44 dobrý nápad s lekvárom...počkám na Teba...daj vedieť, či to bolo v pohode...ja som tiež na tým premýšľala, ale iba premýšľala, lebo do prvej várky som dala dosť rumového rozvaru a nakoľko sa nečaká na vsiaknutie celú noc, lebo toto je rýchlovka - tak som sa obávala, že či si povrch džemom nenaruším...naopak pri tom druhom pokuse, kde som polievala iba malinovou šťavou, by to aj bolo reálne potrieť lekvárom, lenže som si na to spomenula až vtedy keď som začala polievať povrch cukrovou polevou...aj v úvode receptu o tom píšem, že tam ten lekvárik chýba...ale hlavne, že nám chutil... svedčí o tom to, že som ho robila dvakrát za týždeň...čo nemôžem povedať o mojom osvedčenom punčovom reze, do ktorého dávam 16 vajec a je aj náročný na čas ...tento jednoduchý recept ma práve preto zaujal
@Jirina áno presne Tebe vďačím za tento úžasný recept...ako som v úvode uviedla, že som ho našla na internete...hneď sa mi pozdával...poznala som takýto punčáčik ešte z detstva, ale nedostala som sa nikdy k receptu...aj v mojej rodine milujú punčáky, ale na vrchu s tou klasickou punčovou "ružovou" polevou...preto som si recept pozmenila podľa seba...som Ti veľmi vďačná, že si svoj recept zverejnila, lebo je vynikajúci....Ďakujem
zbožňujem punčové ale odrádza ma vždy to pečenie 3 plátov, tak si robím častejšie punčový tunel, ale toto si spravým na 100% len skúsim vymysliť niekde vtesnať džem
@soniatko aj som ho včera natrela džem pod polevu...ešte som ho nerozkrájala...čaká na ochutnávku...ďakujem za hviezdičky
@Mojicka , neviem či ti moja odpoveď pomôže, lebo ako čítam, tak si mala otázku na mňa už 20.3. a ja som si ju našla na mojej nástenke až dnes ráno o 8,51hod...do cesta som vmiešala šľahačkovú smotanu nevymiešanú, ako keď pridávaš hocijakú tekutinu do cesta...netreba šľahať...
príjemné sviatky Vám všetkým a ďakujem za nahliadnutie receptu
@Iva63 dakujem krasne za odpoved, velmi mi to pomoze, ja som ten komentar totizto pisala len dnes rano, asi sa to len zle zobrazilo :) takze dnes poobede sa chystam na tuto mnamku :) nikdy som na puncak nemala odvahu a dnes, ked som nasla tento jednoduchy recept, sa nan idem odvazit :) tak sa tesim, velka vdaka este raz za recept :)

tak som ich vyskúšala, ešte tuhne poleva, pod ňu som na tenko natrela marhuľ.lekvár, ale okraje sme už ochutnali a sú dobré. Len som mala použiť menší plech, nemám ich také vysoké, ale nevadí. Zajtra máme oslavu, tak som zvedavá čo povie rodina :)
tak a uz u nas mizne :) je famozny akurat som to prepiskla s rozvarom takze čvachtá :) :) :) aj dzem som natrela a je super tieto lajdacke kolace milujem najma ked ini maju pocit ako som sa nadrela :) a toto teda jeden z nich isto je
aky ma obsah smotana?250 ml.alebo viac?skusam dnes ale len z obycajnej piskoty,lebo som nevedela kolko tej smotany tam ide.tak dufam ze sa podary.recept je na jednicku z plusom.

Tak ešte mi nikdy nevoňala piškóta ako teraz. To bude tým maslom a šľahačkou. Popichaná, obliata, fešanda :) Zajtra ešte poleva, teším sa.
Je pravda, že tej šťavy treba dať dosť, inak bude suchý. Dala som aj džem, ríbezľový, tak mi to nejak pasuje. Dva sáčky polevy boli málo, tak ešte aj čoko, nech nám je dopriate. Vždy som z punčáku mala obavy, ale tento sa dá. Ďakujem.



Pridaj komentár k receptu: