Foto: iva63
Minulý týždeň som na internete objavila tento veľmi rýchly a jednoduchý recept. Hneď som ho aj vyskúšala, pretože je veľmi nenáročný na suroviny aj Zobraziť celý popisMinulý týždeň som na internete objavila tento veľmi rýchly a jednoduchý recept. Hneď som ho aj vyskúšala, pretože je veľmi nenáročný na suroviny aj na čas...s výsledkom som bola spokojná. Samozrejme, chýba tam výborný domáci džem, ale práve tá jednoduchosť ma zaujala...trošku som si prispôsobila pomery surovín...veď každá si môžeme urobiť rozvar podľa svojho gusta a tiež polevu takú, ktorá sa nám osvedčila...
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Nálev: | |
podľa chuti |
|
Poleva: | |
podľa chuti |
|
Ďalej potrebujeme: | |
pár kvapiek (alebo malinový sirup) |
|
Postup
-
1
Najskôr si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do hladka. Pridáme roztopené maslo, šľahačkovú smotanu premixujeme a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva...toto už len jemne miešame ručne....cesto si rozdelíme na dva diely...prvý svetlý diel nalejeme do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie...do druhej polovice cesta dáme pár kvapiek potravinárskeho červeného farbiva a rozotrieme na žlté cesto na plechu
-
2
vôbec som netušila, že niekedy fotky využijem, preto nie sú veľmi kvalitné...až keď som punčáky opakovateľne piekla tak som sa rozhodla, že recept pridám na varechu, lebo je veľmi jednoduchý...takže v tomto prvom prípade som použila málo farbiva, tak boli rezy také bledšie...rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút
-
3
upečený plát vyberieme von z rúry, popicháme špajdlou a ešte horúci ho zalejeme punčovým rozvarom alebo nálevom...tu už môže každá z Vás urobiť podľa vlastného receptu...či už voda, rum, sirup...alebo malinová šťava a rum...alebo len malinový sirup a citrónová a pomarančová šťava....to je už individuálne...na množstvo však toho rozvaru musí byť 300 až 350 ml...čím viac, tým je punčák šťavnatejší...
- 4
keď sme poliali dôkladne celý plát, tak si môžeme urobiť polevu...tu tiež može každá z vás využiť svoj vlastný, obľúbený recept...ja som použila 250 g práškového cukru, 3 polievkové lyžice horúcej vody a 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy...toto vymiešame a nalejeme na studený plát...dáme do chladničky stuhnúť
- 5
na tomto obrázku mám punčový rez v ktorom som použila menej farbiva a rum do rozvaru...
- 6
o niečo viac červeného farbiva som použila v týchto punčových kockách...lebo tie prvé rezy sa mi zdali dosť bledé...v rozvare nie je rum, iba malinový sirup a trošku rumovej esencie
- 7
recept pridávam hlavne kvôli jednoduchému postupu...mňa oslovil a u nás veľmi chutil...prajem Vám dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
@lienkag ja som nevarila cukrový rozvar, iba som zmiešala 150 ml domácej malinovej šťavy a 150 ml vody, trošku rumovej arómy a ešte som pridala do toho šťavu z jedného citrónu aj pomaranča...bol to osviežujúci nálev...v pôvodnom recepte bolo 150 ml rumu a 200 ml malinovej šťavy...
tak jsem ráda,mně se taky líbí-je jednoduchý a výborný,krásně jsi ho vymazlila do růžova
taky děkuji,mně též nechybí lekvár
veľmi pekne Vám ďakujem všetkým za milé komentáre
Vyzera vyborne :) idem piect, tu slahacku do cesta treba najskor vymiesat alebo staci pridat do cesta nevymiesanu? Dakujem :)
@Mojicka , neviem či ti moja odpoveď pomôže, lebo ako čítam, tak si mala otázku na mňa už 20.3. a ja som si ju našla na mojej nástenke až dnes ráno o 8,51hod...do cesta som vmiešala šľahačkovú smotanu nevymiešanú, ako keď pridávaš hocijakú tekutinu do cesta...netreba šľahať...
príjemné sviatky Vám všetkým a ďakujem za nahliadnutie receptu