Jednoduchá mini Marlenka fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 28. decembra 2014
Jednoduchá mini Marlenka (fotorecept)
Foto: mariamka

Z hotových medových plátov, salka a orieškov. Salko uvaríme, oriešky opražíme a podrvíme. Medové pláty prekrojíme na polovicu. Uvarené vychladnuté salko zmiešame s orieškami, Zobraziť celý popisZ hotových medových plátov, salka a orieškov. Salko uvaríme, oriešky opražíme a podrvíme. Medové pláty prekrojíme na polovicu. Uvarené vychladnuté salko zmiešame s orieškami, natrieme pláty, zaťažíme na noc. Krájame po zmäknutí.

Suroviny

4 ks polotovar
397 g sladené
100 g zmes
Na posypanie:
 (alebo kakao či perník)




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Jednoduchá mini Marlenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    "Práca":

    Jednoduchá mini Marlenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Oddych :)

    Jednoduchá mini Marlenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Finále.

    Jednoduchá mini Marlenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nie je na tom čo pokaziť. Príjemné maškrtenie :)

    Jednoduchá mini Marlenka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
aký "zrýchlený" rcp :) super. Ja som len raz kúpila med.pláty a naplnené nezmäkli ani po pár dňoch. Odvtedy si ich pečiem. Ale Tvoja marlenka vyzerá byť mäkkučká, asi nie sú pláty ako pláty. Ja sa chystám zajtra na marlenku, ale z liateho cesta, nie vaľkaného, sama som zvedavá. Si šikovnica, takáto rýchlovečka sa môže hodiť, ukladám.
mariamka
@luss44 toto bolo uplne neplanovane, medove platy kupujem tak "pre pripad" a oriesky boli doma, uz len salko, my na to sladke moc nie sme, ale takato miniporcia potesila, dika za koment a prajem, nech sa tiez vydari :)
@izabelka , viem, ze si robila, pravu, domacu, ale mne nestoji za 4 porcie stat 4 hodiny u plotny, tak si pomozem takto :) dakujem :)
kukulienka71
Jednoducho Mária(mka):-D týmto štýlom, ako si ten recept sem dala, si ma úplne dostala! fotky a tých pár slov pod nimi sú viac než výstižné, výsledok určite mňamózny, máš mojich 5*. Si štýlová!:-)
mariamka
diky dievcence
@kukulienka oo, dik za kompliment, povodne tam nebali byt vobec slova, iba obr., ale to mi nejak nepreslo, text je proste povinny :) nezabudnutelna telenovela, vsak? :)
@jozka2 upieklo to t***o, ja som len naplnila :)
@mamulienka , @terinka55 dakujem, je to rychle a napodiv ani nie tak sladke, fakt chutne, budem rada, ak vyskusate
havino
no ale jaký mrakodrapik si Ty urobila, ja ešte ku karamelovému salku aj maslo primiešavam, ale ked nemusí byť, ked Ty povieš, platí, moji chalani všetko medové a karamelové, aj tento rok som im, aj marlenku, aj marlenkové gulky, medové rezy, zo dna na den na chuťovku výborný nápad
mariamka
@havino tie tvoje bonmoty!! ja idem do kolien :)),, ze mrakodrap :)) no, trosku vysoky, ale zase stihly :) nechcela som dat maslo a ani nebolo treba, orechy to zahustili a aj odlahcili sladkost, si mila, diky :)
@cesminka , @elysa , p. @tatranka , dakujem damy :)
havino
ved mi nerob, pred pár minútami, tak vážne naladená som bola, krátko som chcela v diskusii, ale ja krátko neviem, šak mám na duši toho viac, ako dosť a prejdem na súhrn a ty tu s bonmotmi, šak ešte sa teraz šklebím, no fakt, mrakodrapik je to, ale keby tu v špajzi bol bodol by chalanom, dnes mi starši a prečo si nerobila griláž? nále šak posilujete šetci rad radom, no ale že dnes by plech zjedol, jaj, tak zajtra davaj griláž robiť :-)
mariamka
no vidis, aspon som ta troska na ine myslienky :) aj ked tema a situacia je vazna, nie vsak zufala :)
1x haju
marianne
ty sa nezdas 4 suroviny a ako honosne to vyzera:-) a tie platy babenky,kde kupujete? ja som leniva to piect..na nejaku oslavu ako vysite a ani sa nenarobim,..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia