Jarný vrstvený šalátik

galka01 - fotkagalka01, 8. mája 2012
Jarný vrstvený šalátik
Foto: galka01

Šalátov na vareche je neúrekom a habadej, ale chcem sa s Vami podeliť o tento môj recept....je jemný, lahodný, trochu aj kalorický a hlavne Zobraziť celý popisŠalátov na vareche je neúrekom a habadej, ale chcem sa s Vami podeliť o tento môj recept....je jemný, lahodný, trochu aj kalorický a hlavne nám strašne moc chutí...skúste pripraviť a potom aj posúdiť....díky.

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

450 g, (nakrájaný na malé rezančeky)
500 g
350 g
500 g
1 ks
6 ks
350 g
150 g




Postup

  1. 1

    Príprava šalátiku je veľmi jednoduchá a celkom aj rýchla... Sterilizovaný zeler bez nálevu (ten vylejeme) uložíme na dno misy, navrstvíme ananás bez nálevu (ten vypijeme), potom navrstvíme kukuričku (bez nálevu) a polejeme tatarskou omáčkou. Posypeme na jemno nakrájaným pórom, jemne posekanými varenými vajciami a nakoniec pridáme na malé kocky nakrájanú šunku.....jemne polejeme kyslou smotanou a na samý koniec ešte trochu póriku...Vložíme na 2hod. alebo 3hod. do chladničky na odležanie a potom už len papáme......dobrú chuť....

  2. 2

    Tak a tento je už perfektne vychladený a pripravený na papanie...

    Jarný vrstvený šalátik  - obrázok 2
  3. 3

    Zo všetkých surovín mi vyšlo na 2 menšie misky....ale krásne sa pripravuje na 1 veľkú misu, ktorú som bohužiaľ rozbila....

    Jarný vrstvený šalátik  - obrázok 3

Diskusia k receptu

lopka1313
Prepac ale mam taku dost blbu otazku... ako to potom jes, ked to nie je premiesane? vopchas lyzicu a snazis sa vytiahnut cele alebo ako?
galka01
Otázka je v pohode....áno, lyžicou a celkom to ide....keď som šalát pripravovala prvý krát, tak som mala obavy ako ty, ale dá sa to ....je to asi len o zvyku.
lopka1313
aha vdaka :D ukladam lebo vyzera dobre, len toto ma dost zaujimalo... ale ked vravis ze sa to tak da :) vyskusam co najskor :D
anulka353
presne tento salatik robievam aj ja,je uzasny..ja ho davam odlezat do chladnicky na trosku dlhsie,na 24hod a potom ho cely premiesam :)
ivka268
ja ho poznam este s vrstvou najemno nastruhaneho jablcka ale mozem povedat ze je vynikajuci...zeler,ananas,kukuricka,jablka,por,sunka a navch tatarska s par lyzicami kyslej smotany...na 24 hodin do chladnicky,premiesat a papat,je to mnamka :)
marta09
Ahoj Galka, v sobotu som robila šalát podľa tohto receptu, v nedeľu sme čakali návštevu a všetkým veľmi chutil.Zaujímavá kombinácia zeleru a ananásu, ale mimimoriadne chutná. Môžem odporučiť aj ostatným. Ďakujem za recept, budem ho robiť častejšie.
galka01
...som rada, že pochutil....aj nám veľmi chutíííí....ahoj....
gabrielik
Toto je tak fantastický šalát že nemám slov :) dobrú chuť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia