Foto: romafo
Postup
-
1
Do fľaše 5 litrovej dáme do polovice zrelé, umyté višne, zasypeme 1kg kryštálového cukru, zalejeme 7dcl vodky, zamiešame zľahka, zakryjeme vrchnákom a necháme 2-3 mesiace odstáť na chladnom, suchom mieste - napr. v špajzi. Po dvoch týždňoch pomiešať a potom tak raz za 3 týždne, zľahka. Po 2-3 mesiacoch to precedíme, višne degustujeme. Pozor sú prudko jedlé, aby ste neskončili pod stolom :-). Ja ich dávam do mrazu a sem tam jednu hodím do úst :-) Griotku prelejeme do fliaš a dáme do chladu. Z tejto várky vyjde asi 1,5 l griotky. Vodku dávam preto, aby chuť iného destilátu /rum a pod. / neprerážal višne.
varecha.pravda.sk/recepty/griotka-3-v-1/18120-recept.html...
tiež máme tieto opité višne v chladničke-len tak-v pohári-zaliate vodou..pomaly ujedáme..nepokazia sa