GRIOTKA z višní

romafo - bez fotkyromafo, 3. júna 2012
GRIOTKA z višní
Foto: romafo

Suroviny

1 kg
0,7 l




Postup

  1. 1

    Do fľaše 5 litrovej dáme do polovice zrelé, umyté višne, zasypeme 1kg kryštálového cukru, zalejeme 7dcl vodky, zamiešame zľahka, zakryjeme vrchnákom a necháme 2-3 mesiace odstáť na chladnom, suchom mieste - napr. v špajzi. Po dvoch týždňoch pomiešať a potom tak raz za 3 týždne, zľahka. Po 2-3 mesiacoch to precedíme, višne degustujeme. Pozor sú prudko jedlé, aby ste neskončili pod stolom :-). Ja ich dávam do mrazu a sem tam jednu hodím do úst :-) Griotku prelejeme do fliaš a dáme do chladu. Z tejto várky vyjde asi 1,5 l griotky. Vodku dávam preto, aby chuť iného destilátu /rum a pod. / neprerážal višne.

Diskusia k receptu

hubata
Ííííha ..... ja som samu griotku ešte nerobila, ale som nakladala postupne do 5 litrovej fľaše ovocie podľa toho ako dozrievalo. Z ovocia bol najprv vynikajúci mužský čaj a až potom som ho dala deťom so šľahačkou.
adustek
mňam griotka :) presne takto robievame aj my doma :)
mojack
a keby ste skusili s čučoriedkami ..fajnotka .. ale pomer je iný
marianna76
mňam, my sme to tiež dakedy robili, len teraz nemám višne, tak strašne mi chýbajú....najradšej mám domáce...
mracik9
Teraz som si spomenula,že mám ešte z minulej úrody odložený na horšie časy,ja som ho robila z rumom,dobrotka
marienka44
Ja mam recept na grijotku z cerveneho vina. Takuto nepoznam, vyskusam, ved co chvilu budu visne na trhu.
tori111222
milujem všetko, čo je z višní a (karamelu).. takže aj griotku, ktorú s kamoškami cuckáme pomaličky poľahúčky, až nám je smiešne, aké sú tie višne malé... 3;D))))
ivan14
Ty upotřebené višně není třeba dávat do mrazu, jsou tak dezinfikované alkoholem, že mi vydržely ROK! - až do další úrody, jen tak v lahvi v chladné spíži. Šly na kompost, protože jsem to kvantum prostě nebyl schopen zkonzumovat. :-)
1x radost
radost
@Ivan14 (14.1.2019 19:09)

tiež máme tieto opité višne v chladničke-len tak-v pohári-zaliate vodou..pomaly ujedáme..nepokazia sa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia