Foto: akeber
Doma si z času na čas , urobíme domáci syr . Najčastejšie na sviatky alebo rodinnú oslavu . Je vynikajúci a veľmi chutný . Zobraziť celý popisDoma si z času na čas , urobíme domáci syr . Najčastejšie na sviatky alebo rodinnú oslavu . Je vynikajúci a veľmi chutný . Používam ho aj na vyprážanie.....tento syr sa určite neroztečie .
príprava
Postup
-
1
Potrebujete ešte: teplomer, gázu, sitko. Z 5 litrov máme bochníček syra ( nevážila som ) viď. na foto . Samozrejme že môžeme urobiť aj z menšej aj z väčšej dávky . Vždy platí ....na 1 liter mlieka , 1 ml syridla a 1 dcl. zakysanky . Mlieko a zakysanku zohrejeme na 35 až 45 C , odstavíme zo sporáka . Pridávame syridlo a miešame . Miešame stále aj keď sa nám začne zrážať . Aspoň 15 minút . Syrenina začne byť hustá ako puding .
-
2
Potom ponecháme usadnúť na 20 minút aby syrenina usadla na spodok hrnca . Znova premiešame aspoň 5 minút a znovu ponecháme usadnúť . Srvátku zlejeme , syreninu vyžmýkame a dáme ju do sitka alebo gázy odkvapkať na 24 hod . Nakoniec ho osolíme .
-
3
Je vynikajúci aj na vyprážanie . Obalíme v troj obale múka , vajce , strúhanka .
-
4
Prierez.
-
5
DOBRÚ CHUŤ !
zakysanka=zakysaná smetana....cícer=cizrna
na dalšiu otázku odpovie autorka..verím-že sa na mňa nenahnevá...:-)))
pekný deň
asi sme naraz....:-))))
tento recept = fantázia...to musím urobiť i ja...mlieko i zakysanka =nemprobléma...no syridlo nemám doma..kde ho kúpiť?bo bez vyskúšania-receptu-budem smútiť...:-)))
www.climax.sk/shop/...
@sracz udiarničku máme , poviem manželovi nech sa činí :-) .
@baka123 , tú predošlú som musela zmeniť včera sa mi v komentároch objavila varecháčka s takou istou profilovou fotkou ako som mala ja ....a to by bol mierny chaos , tak som zvolila inú .
Cez leto robievam kozí.
obmieňam s čerstvými a teraz aj sušené,ale väčšiniu po vrchu.
som na začiatok si kúpila s tejto stránky.Teraz ho kupujem z pojazdného automatu.