Dezert Tiramisu

Vincenzo Miele
Šéfkuchár reštaurácie Pizzeria Rotunda v Bratislave, 28. apríla 2010
Dezert Tiramisu
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
12
porcií

Suroviny

1 kg
350 g
8 ks
4 balíčky
4 šálky
1 dcl
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtka od bielkov. Pridáme práškový cukor. Ručným šľahačom na najvyšších obrátkach vyšľaháme žĺtka s cukrom do tuhej peny. Pridáme krém Mascarpone. Šľahačom ho zašľaháme do žĺtkovej peny. Pridáme likér amaretto a ďalej šľaháme. Nakoniec pridáme kvôli tuhej konzistencii krému stužovače šľahačky. Všetko dôkladne prešľaháme.

  2. 2

    Dlhé piškóty namáčame v káve a ukladáme do formy vystlanej potravinovou fóliou. Keď máme uložený prvý rad piškót, rozotrieme na povrch polovicu krému a uhladíme. Na krém začneme ukladať druhú vrstvu piškót namáčaných v káve. Na vrch rozotrieme zvyšok krému a pekne uhladíme.

  3. 3

    Takto pripravený dezert necháme stuhnúť v chladničke minimálne 6 hodín. Pri servírovaní posypeme povrch tiramisu husto práškovým kakaom. Nakoniec ho môžeme dozdobiť čokoládovým toppingom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Hm, tiramisu je moj nan, naj zakusok. Len keby nemal toko kalorii!!!
Ked ho vsak vidim slintam az na klavesnicu. Ale aj tak ho niekedy spravim, najma pre navstevu, aspon mam vyhovorku ked kusok zjem.
nepridáva sa Amaretto do kávy......?