Cuketové minisacherky

Autor receptu: tutika

Keďže je sezóna cukiet a sladké máme radi, na internete som narazila na tento recept, ktorý som si upravila podľa seba.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny, pomaly pridáme na jemno nastrúhanú cuketu, kakao a múku, premiešanú s práškom do pečiva. Pečieme asi 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, formičkou vykrojíme kruhá, ktoré zlepíme ríbezľovým džemom.
  2. Poleva tmavá: Horkú čokoládu a Heru pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlažnou čokoládou polejeme koláčiky. Bielu polevu /sačik/vložíme do horúcej vody, odstrihneme kúsok rožka a striekame na polevu čiary, alebo kruhá. Špajlou, alebo špáratkom prechádzame po strede čiary, alebo po okraji, podľa toho, aký chceme mať vzor.
  3. Toto množstvo vystačí na jeden plech, alebo tortovú formu. Môže sa preto urobiť aj koláčik v celku a zdobiť rezy, alebo upiecť tortu a ozdobiť podľa ľubovôle. Ak chceme, aby nám poleva ostala pekne lesklá, koláčiky nedávame do chladničky, vydržia bez chladenia.