Čerešňový likér II

pavas - fotkapavas, 20. júna 2010

Suroviny

500 g
150 g
500 ml
kúsok
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    cukrový roztok, pripravíme ho zo 125 g cukru ktorý krátko povaríme v 1 / 4 l vody a necháme vychladnúť

  2. 2

    čerešne umyte, odkôstkujte a spolu s cukrom dajte do fľaše. Zalejte pálenkou a nechajte šesť týždňov lúhovať na slnečnom mieste. Potom tekutinu preceďte a spolu s cukrovým roztokom ju nalejte do fľaše.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Nie je mi celkom jasné - ten cukrový roztok v bode 1/ potrebujeme ako prvý, alebo až po šiestich týždňoch lúhovania čerešní v pálenke? A cukor, použitý v cukrovom roztoku je z tých pôvodne uvádzaných 150 gramov v rozpise, alebo to je navyše?
Podla mna je to jasne: 150 g cukru ide do flase na zaciatok a cukrovy roztok pozostavajuci zo 125 g cukru a vody sa prida na zaver, takze roztok pripravime az po 6 tyzdnoch. Je to pravda? :-)

Pridaj komentár k receptu: