Burizónová rolka

imelia - fotkaimelia, 26. mája 2014
Burizónová rolka
Foto: imelia

Milujem sušené slivky. A zmixované majú ešte lepšiu chuť. Tak som si dopriala dezertík priamo z nich.

12
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
40 g
40 g
70 g




Postup

  1. 1

    Slivky namočíme do horúcej vody a necháme odstáť. (Mne sa čakať nikdy nechce, tak ich namočené v tej vode dám na 1-2 minútky do mikrovlnky.) Vodu zlejeme a slivky s arašidmi a vl.orechmi rozmixujeme.

  2. 2

    Do tejto masy vsypeme postupne burizóny a poriadne premiešame. Mokrými rukami vytvarujeme rolku (valček), dáme do fólie a šup do chladničky.

  3. 3

    Po vychladnutí vyberieme z chladničky aj z fólie, nakrájame a môžeme sa do toho pustiť. :)

Diskusia k receptu

marikafil
možno je to aj kalorická bomba, ale keď má niekto neodolateľnú chuť na sladké, toto je rozhodne zdravšie ako "horalka" alebo napríklad burizóny v karamele. mne sa recept páči, vyskúšam, len teraz mi práve tie burizóny doma chýbajú.
imelia
presne ako pises @marikafil ... nie su dolezite kalorie ale hlavne zlozenie. A mnozstvo. Ja si napr. dam na desiatu 2 kusky, co je 162,6 kalorii. Burizony, kedze su z ryze, neobsahuju lepok a tak zvyknu dodavat energiu napr. pred treningom. Sus.slivky to iste + sposobuju lepsie precistenie criev :) ... takze nie je dolezite az tak pozerat na kalorie, ale na zlozenie a zaradenie do struktury jedalnicka... toto je ale hlavne asi vysvetlenie pre @smajliqa
pipnat
práve som okomentovala tvoje raňajky a tu zase ďalší úžasný recept:)
pipnat
a veľmi súhlasím s @marikafil :) a okrem toho v orechoch su zdravé tuky a všetko s mierou:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia