Foto: vuvy
Tento recept mám od mojej kamarátky a musím povedať že lepší koláč som už dávno nejedla a to hlavne preto, že tento koláč utíšil Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej kamarátky a musím povedať že lepší koláč som už dávno nejedla a to hlavne preto, že tento koláč utíšil každé dieťa ktoré ho ochutnalo :)
Postup
-
1
Plnka: 2 x sladká smotana - dáme do hrnca spolu s 2PL kryštálového cukru a miešame až kým sa nezačne tvoriť pena na povrchu (variť) potom to odstavíme asi tak na 2 minúty a potom znova za stáleho miešania privedieme do varu. Napokon si túto masu dáme odstáť na 12 až 24 hodín na chladné miesto. Napokon to vyšľaháme do tuha (malá rada ak nám to nechce tuhnúť dáme do toho jeden smeta fix a bude :)) Takto isto postupujeme aj pri tmavej plnke len do toho pridáme kakao :)
- 2
Plnenie: tmavé bebe plníme bledou plnkou a bledé tmavou plnkou. Takto nám vzniknú dve rolády. Aj povrch natrieme plnkou. A na koniec dáme rolády znova odpočinúť na chladné miesto napr. na noc, ale má to jeden háčik, treba to poriadne schovať pred deťmi lebo vám z toho neostane nič. :) Roládu krájame šikmo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu