O mne
Cestujem, ochutnávam a varím svetovú kuchyňu. Dlhodobo sa zdržiavam v zahraničí, najprv Blízky východ, teraz francúzsky hovoriaci región. Som prešpurák a je mi blízka kuchyňa nášho regiónu, keďže som vyrastal medzi rakúskou, maďarskou a slovenskou kuchyňou. Nenávidím však univerzálne zahusťovanie jedál múkou a pod., dochucovanie vegetou a nahrádzanie originálnych potravín lacnejšimi variantami . Som uchvátený rustikálnou kuchyňou jednoduchých ľudí, ( najmä vo Francúzsku a Taliansku), ale aj našimi starými tradičnými jedlami z čias, keď ešte poctivosť mala väčšiu cenu než zisky z chemických produktov našich mäsiarstiev a pekární. Máme mnoho dobrých jedál, ale mám pocit, že u nás ide niekedy viac o kvantitu ako kvalitu. Článok českého emigranta - kuchára v SME ma vôbec nešokoval. Túžim po tom, aby som si raz v Bratislave mohol kúpiť dobrý poctivý chlieb a párky z mäsa. Posledný dobrý chlebík som v BA jedol keď som bol malý a chodil som s dedkom do prievozu k tanglmayerovi, ale to už bolo dávno a namiesto do prievozu idem radšej občas do kittsee. Závidím v tomto smere Nemcom, Francúzom a Rakúšanom.