Neváhajte a vyskúšajte recepty na
krajové dobroty z Oravy. Pripravil ich aj Vladimír Vavák, šéfkuchár hotela
Park**** v Dolnom Kubíne. Nezabudnite tiež na užitočné rady do
domácnosti a neprehliadnite súťaž o ceny za 350 eur.
Oravská kuchyňa
v Pravde v piatok 10. 6. 2016
V tejto Vareche nájdete napríklad:
- Závitky zo zaúdeného pstruha a šťaveľa- Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
- Králičiu roládu s ragú zo smržov
- Oravský uzlík na zemiakovo-pohánkovej kuľaši
- Slaninu v kelovom liste so syrovou penou
- Zemiakové toliare so smržmi a s ovčím syrom
- Baranie stehno na zemiakovo-kvakových plackách
- Chrbát z mladého prasiatka s hrachovým pyré
- Strapatú parenú buchtu s „hafirami“
- Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou
- a ďalšie dobroty
Diskusia k článku