Mäso

  • Nátierka z kuracích pečienok

    Nátierka z kuracích pečienok

    Recept som uvidel v 15 minútovom kuchárovi a zaujal ma. Keďže som si ho nezapísal, pripravoval som ho podľa seba...

  • Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža

    Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža

    Tento recept som urobila podľa seba a je naozaj rýchly a výborný. Aj pre začiatočníkov!!!!

  • Hovädzí valček na víne a paradajkách (fotorecept)

    Hovädzí valček na víne a paradajkách (fotorecept)

    No konečne som si našla nejaký čas... tak som ho využila na prípravu ľahkej večere a vlastne aj obeda na druhý deň :) Inšpiráciu som zase hľadala v talianskej kuchyni, hlavne nech je to niečo ľahké a voňavé...

  • Kuracie karaage (fotorecept)

    Kuracie karaage (fotorecept)

    Recept od Khalila Tribaka, ktorý si vyskúšali výhercovia januárového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Sushi (fotorecept)

    Sushi (fotorecept)

    Recept od Khalila Tribaka, ktorý si vyskúšali výhercovia januárového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou (fotorecept)

    Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou (fotorecept)

    Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty mäsa a teraz ten druhý som plnil kapustou. Táto rolka je tiež veľmi dobrá.

  • Recept bez obrázku

    Kuracie soté s olivami a cherry paradajkami

    Na rozpálenom oleji popražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky, po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

  • Zapečený knedlik s klobásovou zmesou

    Zapečený knedlik s klobásovou zmesou

    Občas nám ostane z obeda príloha a pokaždé robiť klasický knedlik s vajíčkom, alebo opečený knedlik namočený vo vajíčku som nechcela. Napadla mi táto rýchlovka zo surovín ktoré boli práve po ruke. Viem, že je...

  • Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce a vypracujeme redšie cesto, ktoré vylejeme do pripraveného plechu vyloženého papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C...

  • Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept)

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept)

    Milujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a bola to naozaj lahôdka.

  • Pizza v kruhu (fotorecept)

    Pizza v kruhu (fotorecept)

    Večný problém "čo uvariť". Navyše je podvečer do obchodu sa vám nechce, otvoríte chladničku a ... vznikne recept na "pizzu v kruhu". :) Nápad s úpravou cesta mám z internetu, ingrediencie z chladničky a...

  • Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept)

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept)

    Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

  • Šalát s lososom a medovým nálevom

    Šalát s lososom a medovým nálevom

    Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru z citrónov spolu zmiešame a hmotou potrieme lososa. Poriadne ho celého zasypeme, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky marinovať minimálne...

  • Prsia z perličky v medovej omáčke

    Prsia z perličky v medovej omáčke

    Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej. Kožu opekáme dozlata, potom preložíme na plech, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a prsia dopečieme. Vypečený...

  • Koložvárska kapusta (fotorecept)

    Koložvárska kapusta (fotorecept)

    Koložvárska kapusta je jedno z našich najobľúbenejších jedál. Každý má svoje vychytávky pri tomto jedle a toto je moja verzia.

  • Gulášová polievka trochu vylepšená (fotorecept)

    Gulášová polievka trochu vylepšená (fotorecept)

    Hotovú polievku som si vylepšil pridaním dvoch surovín.

  • Bravčový tokáň (fotorecept)

    Bravčový tokáň (fotorecept)

    Stretla som sa s tým, že niektorí si myslia, že tokáň je vták. Ale to si mýlia s hlucháňom, ktorý toká. Tokáň je spôsob prípravy mäsa.

  • Bravčové líčka s medovou cibuľkou

    Bravčové líčka s medovou cibuľkou

    Med je ôsmy div sveta. Dokáže pohladkať chuťové poháriky i žalúdok. Osladiť nápoje a dezerty, ale aj dochutiť a pekne zafarbiť mäsité či zeleninové jedlá. Všetky suroviny vie pospájať do príjemného a harmonického celku.

  • Börek (fotorecept)

    Börek (fotorecept)

    Mäsový, zemiakový a syrový...

  • Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept)

    Roláda z mletého mäsa so špenátom (fotorecept)

    Tento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala a naozaj je to megadobré... Postup vyzerá síce zložito, ale chce to len trochu zručnosti, dá sa to zvládnuť....

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist