Kurací kebab
Kurací kebab

Môj domáci kurací kebab/gyros

ferno - fotkaferno, 16. marca 2024
Môj domáci kurací kebab/gyros
Foto: ferno
2
porcie

Suroviny

2 ks
2 PL
Dresing:
2 PL
2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som si nakrájal na tenké plátky. Dal som ich marinovať zamiešané s korením a olejom. Dá sa kúpiť a použiť aj hotová gyros marináda.

  2. 2

    Mäso som potom opiekol na panvici na troche oleja. Keď bolo mäso opečené, pridal som kyslú smotanu, čím som si vlastne spravil prvú omáčku.

  3. 3

    Mäso som preložil na zohriatu tortillu. Na ňu som pridal na pásiky nakrájanú cibuľu, kapustu, ľadový šalát, paradajku a polial dresingom. Tortillu už ostáva len stočiť do kebabu a zjesť.

    Môj domáci kurací kebab/gyros - obrázok 3
  4. 4

    Pri dresingu môžete majonézu zameniť za jogurt, či kyslú smotanu, srirachu za paradajkový pretlak, či kečup, alebo dáku inú štipľavú omáčku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia