Jedlá pre deti


Recepty jedlá pre deti:

«1 2 ...75 »
Rožky s pestom z medvedieho cesnaku a syrom (fotorecept) Rožky s pestom z medvedieho cesnaku a syrom (fotorecept) Vaše

Predvčerom som sa dostala k medvediemu cesnaku, tak čo s ním? Zmrazený ho už mám, tak som sa rozhodla urobiť pesto. Dnes si moje princezné zaželali na obed pizzu. No a zo zvyšku cesta vzniklo toto.

Štajerská jablková bábovka Štajerská jablková bábovka Vaše

Kedysi dávno, ešte v minulom storočí :-) ... boli dve kamarátky. Chodili spolu na ZŠ, boli to najlepšie kamarátky, ale potom sa ich cesty rozišli. Jedna sa vydala do Rakúska, druhá ostala na Slovensku. Našťastie existuje facebook. A tak začali znovu komunikovať a obnovili staré priateľstvo. Medzi iným prišla reč na recepty. Tu je recept, za ktorý ďakujem Ivke a týmto ju srdečne pozdravujem. Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť.

Francúzsky medový krémeš (fotorecept) Francúzsky medový krémeš (fotorecept) Vaše

Takýto kremeš som upiekla pre mojich doma.Chcela som upiecť niečo iné z medového cesta,ktoré máme radi!!!

Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)  Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept) Vaše

@jerica Rýchlo a jednoducho spravené, na rôzne variacie . Ked mám chuť na mafiny, z cesta sú mafiny, keď chcem mať mini bábovečky, tak čo, spravím aj mini bábovky, hlavne, formy sú využívané.

Omeleta z rúry (fotorecept) Omeleta z rúry (fotorecept) Vaše

Inšpirácia na chutné teplé raňajky

Chlebové špaldovo-ražné pečivo (fotorecept) Chlebové špaldovo-ražné pečivo (fotorecept) Vaše

Z tohoto cesta robím žemle, chlieb vo forme alebo ich len tak pokrájam napr. na trojuholníčky /keď sa mi nechce hrať s cestom alebo keď nemám čas/.

Špaldové palacinky s tvarohom a ovocím Špaldové palacinky s tvarohom a ovocím Vaše

Zdravý a chutný dezert :-) Nie sú také sladké ako klasické palacinky a plnka je citrónová - kyselkavá :-)

Jablková štrúdľa z cesta z ovsených vločiek (fotorecept) Jablková štrúdľa z cesta z ovsených vločiek (fotorecept) Vaše

Túto "štrúdľu" robievam na raňajky alebo ako dezert, je zdravá a chutná :-)

Falošná horúca čokoláda Falošná horúca čokoláda Vaše

Väčšina receptov začína "... vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu", ale úprimne, keď si chcem urobiť 1 pohár iba sama pre seba ako "mňamku ku telke na večer", tak sa mi naozaj nechce stáť pri peci a rozpúšťať čokoládu, takže som rozmýšľala ako uspokojiť chuť na sladké za rekordne krátky čas - a toto je hotové za 7 minút :-)

Kokošky - šúľance z východu Kokošky - šúľance z východu Vaše

Dnes som uvarila dobrotu zo zemiakov ,ktoré mi ostali v chladničke .Moja mama má naučila,že nič nesmie vysť nazmar.Takže som uvarila kokošky -šuľance s makovou posýpkou.

Mätovo-medový ovocný nápoj Mätovo-medový ovocný nápoj Vaše

Osvieži a doplní dôležité vitamíny :)

Rýchly tvarohovo-slivkový koláč (fotorecept) Rýchly tvarohovo-slivkový koláč (fotorecept) Vaše

Dnes to bolo rýchlo upečene a výborne!!!!odporúčam aj pre začitočnikov.

Domáci pribináčik Domáci pribináčik Vaše

Jednoduchý, rýchly a chutný dezert, ľahká príprava :-)

Makové šúľance bez šúľania Makové šúľance bez šúľania Vaše

Klasika, trochu inak...jednoduché a chutné...

Recept bez obrázku Raw ochutený puding Vaše

Rastlinné mlieko si môžeme buď kúpiť už hotové alebo vyrobiť vlastné. Odporúčam druhú možnosť. V takomto prípade si môžeme urobiť makové alebo orechové mlieko. Na makové použijeme 50 gramov maku ktorý zalejeme teplou vodou, necháme 6-8 hodín postáť, neskôr mixujeme cca 3 minúty a nakoniec precedíme cez plátno, či jemné sitko. Pri orechovom mlieku môžeme najlepšie použiť mandle, vlašáky alebo lieskovce. Hrsť orechov nasypeme do pohára a zalejeme vodou, necháme postáť 8-10 hodín. Rozdiel oproti makovému mlieku je, že vodu, v ktorej boli máčané vylejeme, orechy nasypeme do mixéra zalejeme novou vodou a mixujeme. Potom to opäť scedíme. Orechovú drť alebo mak, ktoré nám ostali nazvyš môžeme v tomto recepte nakoniec použiť ako ozdobu.

Žihľavový prívarok (fotorecept) Žihľavový prívarok (fotorecept) Vaše

Velmi jednoduche a chutne jedlo ;-)

Ragú zo špargle (fotorecept) Ragú zo špargle (fotorecept) Vaše

Robila som ho ešte pred Veľkou nocou, no nebol čas pridať, tak dobieham, ide špargľová sezóna:-)

Farebný hovädzí krk (fotorecept) Farebný hovädzí krk (fotorecept) Vaše

Stavím sa s každým, kto používa Vegetu alebo iné ochucovadlá, že po vyskúšaní tohoto receptu na ne zabudne;-)

Domáce piškóty zo špaldovej múky Domáce piškóty zo špaldovej múky Vaše

Piškóty sú u nás doma vždy k dispozícii. Špaldovú múku využívam všade, takže aj na ne. Občas ich ozvláštnim perníkovým korením, niekedy pridám kakao. Sú výborné, pretože sú nadýchané a jemné.

Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) Vaše

Už pri ich pečení sa vám búdú zbiehať slinky v ústach pre tú lákavú vôňu:-)

«1 2 ...75 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27 28 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist