Nepečené guľky
Nepečené guľky

Vegánske arašidovo-čokoládové guľôčky

dorenika - fotkadorenika, 13. februára 2024
Vegánske arašidovo-čokoládové guľôčky
Foto: dorenika

Osladené len datľami. Sú výborné, takže ich odporúčam zamraziť a ráno jednu či dve vybrať, lebo inak ich zjete všetky naraz!
Zdroj: Our Nourishing Table

24
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 šálka (hladké)
1 šálka
1/2 šálka
2 KL
12 ks
100 g kvalitná
podľa potreby
štipka




Postup

  1. 1

    Používam 100 % arašidové maslo, v ktorom nie je soľ, cukor ani pridaný olej. Guľky odporúčam robiť z toho.

  2. 2

    Ak máte kvalitný kuchynský robot, tak doň vložte všetky suroviny a rozmixujte. Pridávajte vodu dokým to je vláčne. Z hmoty vytvarujte guľôčky.

  3. 3

    Ak, tak ako ja máte iba Nutribullet alebo niečo podobná, čo nemá šancu to rozmixovať, tak postupujte takto: Rozomľte datle na sucho, dajte do misy. Rozomľte vločky, pridajte ich do misy k datliam. Rozdrvte čokoládu a pridajte ju do misy tiež. Potom pridajte všetky ostané suroviny a zmiešajte. Pridávajte vodu dokým to je vláčne a z hmoty vytvarujte guľôčky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia