Jablkový koláč
Jablkový koláč

Liaty jablkovo-tvarohový koláčik videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. februára 2024

Jablká a tvaroh v jemnom ľahučkom ceste. Jednoduchá a rýchla príprava s chutným výsledkom. Tento koláčik je vhodný nielen na rodinné posedenie, ale aj Zobraziť celý popisJablká a tvaroh v jemnom ľahučkom ceste. Jednoduchá a rýchla príprava s chutným výsledkom. Tento koláčik je vhodný nielen na rodinné posedenie, ale aj pre návštevu.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

45 minút
na 160 °C
Liaty jablkovo-tvarohový koláčik (videorecept)
Foto: Cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
4 ks
250 g
125 g
300 ml
150 g
1/2 KL
15 g
Plnka:
7-8 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky, cukor a maslo vyšľaháme mixérom. Následne zašlaháme aj smotanu a pridávame postupne striedavo aj všetky ostatné udané prísady. Nakoniec si vyšľaháme sneh z bielkov a vmiešame ho do cesta.

  2. 2

    Plech velkosti 35x25 cm vytrieme maslom a posypeme múkou a rozotrieme 3/4 cesta. Na cesto nanesieme rovnomerne nastrúhané jablká, ktoré posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom. Na jablká natrieme jemný tvaroh, ktorý sme zmiešali s cukrom. Napokon na vrch rozotrieme zvyšok nášho cesta.

  3. 3

    Koláč pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 160 °C cca 45 minút, záleží od vašej rúry. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

  4. 4

    Koláčik podľa chuti posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať :) Cesto je ľahučké a plnky je tam naozaj bohato. Prajem dobrú chuť!

    Liaty jablkovo-tvarohový koláčik (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

monty469
Tento kolacik urcite vyskusam.Su v nom same dobre suroviny. Verim, ze je stavnaty a vyborny
finczi
Koláč sa mi páči. Vo videu sa uvádza smotana do cesta, v textovom popise chýba zrejme omylom. Ide o kyslú smotanu prosím?
ritousek
Dobrý den, ve videoreceptu je 150 g smetany a v seznamu surovin uvedená není. Asi by tam taky měla být? Předem moc děkuji za odpověď. Martina
cesminaz
@finczi @ritousek ano ide tam aj smotana, dakujem za upozornenie, nevšimla som si že mi medzi prísadami chýba. Dajte kludne kyslovkavú smotanu, ale ak niekto nemá tak je dobrý aj grécky jogurt. Príjemný deň všetkým.
1x finczi