Banánová roláda
Banánová roláda

Orechové slimáčiky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 19. februára 2024

Výborná roláda slonia slza na detskú oslavu v tvare slimáčikov. Hotová za 30 minút.

12
porcií
25 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
80 g
1 PL
Krém:
80 g mleté
4 PL
5 PL
250 g
2-3 ks
Na potretie:
Na posypanie:
 mleté
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

  2. 2

    Po upečení opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom, zalejeme vriacim mliekom a vymiešame. Necháme vychladnúť a všľaháme mäkké maslo. Vyšľaháme krém.

  4. 4

    Dokončenie: Vychladnutý plát potrieme džemom, na džem rovnomerne navrstvíme časť krému. Na kraj uložíme banány. Pomocou papiera na pečenie stočíme do polorolády, malý kúsok nedotočíme. Roládu potrieme po povrchu zvyšným krémom a posypeme orechmi. Na nestočený kúsok položíme cukrovinku Čierny princ. Dozdobíme - na rožky slimáčika použijeme čokoládové tyčinky a prilepíme cukrové očká.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia