Kváskový knäckebrot
Kváskový knäckebrot

Bezlepkový kváskový knäckebrot

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 28. februára 2024. Komerčný recept.

Bežné kysnuté pečivo môžete vymeniť za niečo odľahčené v podobe bezlepkových knäckebrotov, ktoré sa hodia k zeleninovému šalátu, nátierke alebo len k večernému zobkaniu Zobraziť celý popisBežné kysnuté pečivo môžete vymeniť za niečo odľahčené v podobe bezlepkových knäckebrotov, ktoré sa hodia k zeleninovému šalátu, nátierke alebo len k večernému zobkaniu k televízii.

20
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

20 g
130 g
150 g
3/4 KL
150 ml
120 g
40 g
Na posypanie:
 (sezamové, ľanové, tekvicové)




Postup

  1. 1

    Ľanové semienka pomelieme, najlepšie na kávovom mlynčeku na sypkú múku. Prisypeme Bread mix white a Bread mix dark, soľ, mlieko, na kocky nakrájané zmäknuté maslo a kvások.

  2. 2

    Najskôr premiešame vareškou a potom rukou v miske vypracujeme nelepivé cesto.

  3. 3

    Z cesta urobíme bochníček a necháme prikryté v miske pod fóliou 12-15 hodín.

  4. 4

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú podložku a rozdelíme na 2 časti.

  5. 5

    Každú časť vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.

  6. 6

    Cesto posypeme semienkami a prejdeme valčekom, aby sa semienka vtlačili do cesta a neopadli.

  7. 7

    Nakrájame na obdĺžniky o veľkosti cca 6x12 cm a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Popicháme vidličkou.

  8. 8

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C cca 15 minút.

  9. 9

    Necháme vychladnúť na mriežke.

  10. 10

    Dobrý tip: Najlepšie je knäckebrot uchovávať v uzatvorenej dóze.

Diskusia k receptu

chemik
S potěšením kvituji, že konečně existuje recept který požaduje předem semletí lněných semínek. Pekaři obvykle celými semínky posypou povrch, protože si neuvědomí, že procházejí zažívacím traktem celá, bez využití cenného lněného oleje i vlákniny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia