4 roky Varecha.sk:
najklikanejšie diskusie

Redakcia, 2. októbra 2013     9 minút čítania

Varecha oslavuje svoje 4. narodeniny! Dnes o štvrtej: rebríčkom 12 najsledovanejších diskusií počas 4 rokov Varechy.



Včera portál Varecha.sk oslávil svoje 4. narodeniny a pri tejto príležitosti sme priniesli rebríček 12 najobľúbenejších tort, ktoré si užívatelia Varechy najčastejšie uložili do kuchárskych kníh.
12 najobľúbenejších tort počas 4 rokov Varechy

12 najsledovanejších diskusií počas 4 rokov Varechy


To, že Varecháči nielen radi varia, ale aj diskutujú, sa môžeme presvedčiť podľa množstva založených diskusii na Vareche. K dnešnému dňu ich je už 5318. Prinášame rebríček 12 najsledovanejších diskusií (nie podľa počtu komentárov, ale podľa počtu ľudí, ktorí si ich otvorili a prečítali).

1. Ako uvariť dobrú ryžu?


Jedna z prvých diskusii založených na Vareche po jej vzniknutých – má poradové číslo 25 – sa zaoberá tým, ako sa dá čo najchutnejšie pripraviť ryža. Unikátne je, že takmer žiaden z týchto diskutujúcich sa dnes už na Vareche aktívne nezapája do diskusii.

Chcete chutne pripraviť ryžu? Ponúkame recept:







2. Vajcia na tvrdo


Ako správne uvariť vajcia na tvrdo, prípadne na hniličku, či na mäkko, prečo žĺtok stmavne, čím kŕmiť sliepky, aby vajcia mali čo najkrajšiu farbu – to všetko sa dočítate v tejto diskusii.

Tradičný recept z vajec uvarených na tvrdo:







3. Najlepšia plnka do torty ??


Akou plnkou má Varecháčka naplniť tortu pripravovanú pri príležitosti novonarodeného dieťatka? Aké ingrediencie a konzistenciu by mala mať táto plnka? To všetko jej radia skúsené Varecháčky.

Fajnovú plnku do torty nájdete aj tu:







4. Diéta po operácii žlčníka – pre @Anene


Nejeden z nás má problémy so žlčníkom, ba niektorí z nás ho už majú aj vyoperovaný – práve týmto patrí diskusia na tému stravovania sa po operácii žlčníka. V diskusii sa spomínajú aj tipy ako predísť žlčníkovému záchvatu či žlčníkovým kameňom.

Veľmi jednoduchá a vhodná polievka pri pankreatickej aj žlčníkovej diéte:







5. Psyllium – čo to je?


V tejto diskusii sa o skoroceli indickom (Psyllium) podrobne dozvieme, pri akých zdravotných problémoch sa používa, ako sa užíva aj ako ho možno využiť v kuchyni pri varení.

Psyllium použité pri pečení:







6. Dukanove recepty


Chudnutie je téma na každý deň, preto aj táto diskusia spred dvoch rokov je aktuálna stále. Nájdeme tu mnoho odkazov na internetové stránky venujúce sa Dukanovej diéte i príspevky od Varecháčov, ktorí túto diétu vyskúšali.

Chutné koláčiky podľa Dukana:







7. Parný čistič


Varecháči, či skôr Varecháčky si v tejto diskusii medzi sebou šíria rady, či kúpiť alebo nekúpiť parný čistiť a ak áno, tak akej značky.

Para nielen čistí, ale aj skvelo varí:







8. Zázvorový čaj


Zázvor poznáme ako pomocníka v liečení mnohých ochorení a výborný je aj ako prevencia napríklad pri chrípke. Ako pripraviť tento elixír na dobré zdravie si prečítate v tejto diskusii.

Recept na čaj? Áno, aj takých je na Vareche mnoho:







9. Plnka do torty


Okruh tém o príprave tort, zákuskov a koláčov je na Vareche tradične vždy silný: ako ďalšia v poradí sa umiestnila diskusia s znova témou o tortových plnkách. Nájdete tu tipy na Varecháčmi odskúšané tortové plnky.

Skúsite si pripraviť aj túto:







10. Keramická panvica – varenie bez tuku – pravda alebo lož?


Pri procese varenia sú dôležité nielen ingrediencie a postup práce, ale aj to v čom sa jedlo pripravuje. Rôzne názory na jednotlivé tipy panvíc vyjadrili Varecháči práve v tejto diskusii.

Jeden z mnohých vydarených receptov na panvici:







11. Poraďte – čo na obed?


Klasická otázka v čase, keď máme pocit, že doma “točíme“ stále tie isté recepty. Varecháči radia, čím obohatiť obedové menu.

Čo takto zajtra na obed tradičný recept v netradičnom vegan prevedení:







12. Sterilizácia v rúre


Typicky septembrová téma rezonovala na Vareche aj pred dvoma rokmi. Ovocie a zeleninu, ktorá sa v tomto období presúva zo záhradiek a sadov do našich špájz, treba zavariť. Ako na to, sa dozviete práve tu.

A aj takto sa dá zavárať:









POKRAČOVANIE ZAJTRA O ŠTVRTEJ:
Zajtra po 16:00 nájdete na Vareche 12 vegetariánskych receptov, ktoré ste najviac pridali do Vašich kuchárskych kníh.




Diskusia k článku

sjuz
Pravdupovediac - pod pojmom "najdelikátnejšie" si človek predstaví všeličo, len nie diskusie, ktoré sú v tomto rebríčku:))
Ale inak gratulujem k narodkám!
tothka
@sjuz , dovolím si ťa opraviť, nejde o najdelikátnejšie, ale najsledovanejšie diskusie, a v tom dávam na pravdu redakcii, pretože najlepší prehľad a štatistiku majú určite oni.






 



TOPlist