Plnka do torty

17 komentárov
  • elisticka, 31. mája 2011 o 18:11
    Dievcence potrebovala by som urobit plnku do torty ale nie klasicku ako robievam 4dl mlieka ,1 zlaty klas a maslo ...uz som plniek dost vyskusala aj so salkom no moja nevesticka nelubi maslove plnky a ze jedla na svadbe nejaku super plnku v orechovej torte..no ze sa moc podobala len pudingu no neviem ako by som ju urobila ked dam vela pudingu a malo masla ako dopadne...uz som myslela ci to nebude parizska plnka slahana nad parou... dakujem za radu:-)))


  • michsamant, 31. mája 2011 o 18:32
    Ja som raz robila parizsku plnku a nemohla som ju vyslahat aby zhustla...tak som uvarila cokoladovy puding taky hustejsi a po troskach som ho zamiesala do tej plnky, aby zhustla....bola dobra.


  • nadia56, 31. mája 2011 o 18:51
    takyto krem pozivam do torty/kolacika/, je jednoduchy na pripravu a vzdy sa mi vydari,:
    250 ml smotany na slahanie/33%/ + 100g cokolada na varenie / alebo tmava cokolada 70% - s touto cokoladou je krem hustejsi a samozrejme aj kvalitnejsi// cokoladu nalamat do smotany a pomalicky na slabom ohni priviest do varu, cokolada sa rozpusti, spoji so smotanou, a je hotovo, hrniec treba odstavit so sporaka, nechat vychladnut, obcas pomiestat, aby sa nevytvorila supka a na noc ulozit do chladnicky, na druhy den vyslahat slahacom do peny a natriet na tortu/kolac/, ak je korpus vacsi robim z dvojitej davky,
    pekny den vsetkym:-)


  • alexdidi, 31. mája 2011 o 19:08
    Tiež nemám rada maslové plnky(a hlavne margarínové)...ak už, tak varenú nad parou, ale ak hľadáš čokoládovú, vyskúšaj túto » varecha.pravda.sk/recepty/hriesna-torta-fotorecept/8776-r...
    je výborná, lahodná, zaujímavá....


  • budim, 31. mája 2011 o 19:11
    skus cokoladove - aj z bielej cokolady sa da a primiesat mozes kadeco a i trosku alkoholu alebo kavy (zrnka alebo silne espresso) pre chut

    takze do rnca dame mensi hrniec - vodny alebo parny kupel, nalameme cokoladu, alebo dame cokoladove bodky pre cukrarov a ked sa uz skoro rozpustila pridame sladku smotanu a vymiesame do husta a mame plnku, alebo pridame nieco na dochutenie, alebo viac smotany a mlete orechy, jednoduche a velmi dobre

    alebo do slahackovej smotany pridame zrnka vanilky, praskovy cukor, ak chceme mat sladku a majzenu a vymiesame do husta

    respektive stavu z ovocia, alebo iba smotanu, cukor, vajicka a majzenu - napr. 150 gr cukru vymiesame do penista s 3 vajickami, pridame smotanu alebo ovocnu stavu (200ml) a velku polievkovu lyzicu majzeny rozpustenej v troske vody a vsetko varime na miernom ohni za staleho miesania, kym to nezhustne a mozme dat i vanilku a mame fajnovu plnku so smotanou, vanilkou a iba zltkami znamu ako "creme anglaise"


  • elisticka, 31. mája 2011 o 19:57
    dakujem dievcence za rady vyskusam podla vas a uvidim ci bude nevesticke chutit:-)))


  • hubata, 31. mája 2011 o 23:22
    Ak má rada tvoja nevesta tvaroh, tak ho môžeš primiešať do pudingu a nahradí ti maslo - ale nie je to mastná maslová chuť. Treba však použiť jemný tvaroh nie hrudkový, lebo potom ho v tej plnke vidno. Dá sa samozrejme urobiť plnka aj kakaová, vanilková prípadne ovocná.


  • ainy, 1. júna 2011 o 08:31
    » harija-raj-dobrot.wz.cz/kremy.htm#cokoladovy%20krem...

    skús sa inšpirovať aj tu....


  • marikafil, 1. júna 2011 o 10:32
    Ja som skúšala v plnke nahradiť maslo a našla som taký recept, že hustý vanilkový puding po vychladnutí rozmixovať s dvoma nátierkovými maslami (samozrejme neochutenými). Posypať strúhanou čokoládou - nám to náramne chutilo.


  • pachola, 1. júna 2011 o 12:34
    ako bolo už vyššie spomenuté ,dobre je nahradiť tuk jemným tvarohom,keď nie všetok,aspoň polovicu ,krém je jemný ...ja mám svoj obľúbený ,dlho vydrží ,
    nad parou vyšľahať 4 celé vajcia s 160 g kr.cukru ,keď je to husté ako puding,pridať čokoládu 100 g a 2 PL kakaa, po vychladnutí spojiť s 300 g tuku


  • elisticka, 1. júna 2011 o 18:25
    dakujem za vase rady vyskusam:-))


  • jojkap, 27. júla 2011 o 10:30
    Ja som prvýkrát robila tortu, tak som si zháňala čo najjednoduchší a chutný recept na plnku. Bolo to: V 500 ml mlieka uvariť dva čokoládové pudingy s 200 g cukru, do toho roztopiť 200 g tmavej čokolády. Po vychladnutí vmiešať 250-300 g masla. Síce som tortu neochutnala lebo som celiatička, ostatní si ju však veľmi chválili :-))


  • tinkamt, 23. decembra 2011 o 00:13
    ,,baby,vy ste ma prave zachranili,,)))),,nasla som tu plnku,kde nejde maslo,,))))),,zasa sa mi s maslom sekla plnka,,


  • babinka, 23. decembra 2011 o 05:14
    ak sa zrazi maslova plnka - aj robena nad parou - jednoducho mne sa to uz stava vzdy, tak som skusala zjednotit teplotu - dat do chladnicky a skusit znova naslahat. Nepomohlo. Ale dat nad paru (velmi slabu, skor by som povedala, len trosku ohriat - mne vcera stacilo byt v teplej chodbe na slniecku) a miesat bez prestania, lebo maslo sa zacne topit a tak ho treba rovnomerne topit. Plnka sa z hrudkovitej kase zacala menit na krem, aj hustla aj naberala na objeme, robila som to uz vsak rucne (s tzv. lizatkom)


  • tortypredeti, 23. januára 2012 o 17:55
    postup ako pripraviť parížsky krém nájdete aj v tomto videu:






  • lucka22771, 31. októbra 2012 o 12:03
    nadia56 - tvoja čokoládová plnka do torty je úžastná...už robím iba túto :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist