Čokoládová torta
Čokoládová torta

Narodeninová torta fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 22. mája 2024

Sesternica ma požiadala o tortu pre vnúčika k narodeninám, tak po dlhšej dobe som špekulovala akú, keďže nechala rozhodnutie na mňa. Ovocnú som Zobraziť celý popisSesternica ma požiadala o tortu pre vnúčika k narodeninám, tak po dlhšej dobe som špekulovala akú, keďže nechala rozhodnutie na mňa. Ovocnú som im už robila, tak som urobila takúto.

90 minút
príprava
3x po 20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Na 3 korpusy:
3 PL
3 PL
6 ks
6 PL
3 ČL
Na potretie korpusu:
Plnka:
500 ml (33 %)
750 g
300 g (85 %)
1 PL
2 PL
Poťah:
500 g
300 ml
1-2 PL
2 bal.
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Nefotila som všetko, nestihla som, ale aspoň niečo.

  2. 2

    Upiekla som si tri korpusy, korpus nepečiem jeden, ale si suroviny rozdelím na tri časti a tak jeden korpus - 1 PL hladká múka, 1 PL polohrubá múka, samozrejme múku si preosejeme, 2 PL kryštálový cukor, 2 vajcia a 1 ČL kypriaceho prášku. Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľahám do tuha, pridám cukor, znovu vyšľahám do tuha, pridám žĺtky a pridávam rozmiešanú múku aj s práškom do pečiva. Pečiem na 180-200 stupňov asi 20 minút. Ale tu si už každá svoju rúru poznáte. Takto som si upiekla všetky tri korpusy.

  3. 3

    Pokiaľ korpusy chladli, som si urobila plnku nasledovne. Do mikrovlnky som dala rozpustiť čokoládu, pridala som do nej 1 PL mlieka. Vyšľahala som šľahačku, vmiešala tvaroh a postupne pridávala rozpustenú mierne vychladenú čokoládu a za každým dobre prešľahala. Na koniec som pridala 2 PL preosiateho kakaa. Dobre vyšľahala a krém bol hotový. Ak by sa Vám zdal krém tuhý, pridajte si trochu mlieka ale ja som nemusela, bol akurát.

  4. 4

    Korpusy vychladnuté a tak som začala plniť spodný korpus som trochu potrela domácim ríbezľovým lekvárom. Zo stredného korpusu som v strede vykrojila kruh asi 4 cm kolieskom, ten som priložila do stredu prvého korpusu a natrela som okolo plnkou. Vykrojené koliesko som vybrala a do vzniknutého voľného priestoru som nasypala mini lentilky. Druhý v strede vykrojený korpus som tiež natrela lekvárom, lekvárovou stranou priložila na prvý korpus s krémom a lentilkami. Natrela som aj vrch korpusu lekvárom a plnkou a znovu nasypala lentilky. Takto to vypadalo.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Priložila som tretí lekváromj od spodu natretý korpus.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz som si urobila poťah na tortu. Vyšľahala šľahačku do tuha, pridala postupne mascarpone, cukor a vanilkový cukor. Dobre vyšľahala a hotovo. Vrchný korpus som tiež natrela lekvárom aj na vrch a potiahla mascarpone krémom aj boky torty. Nechala do druhého dňa v chladničke.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a na druhý deň ráno zdobila, ale tu si už môžete každý podľa seba ja som volila takto. Tu je torta z hora.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a takto vypadala celá.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu je oslávenec.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia