Perník s lesným ovocím - bezlepkový

manka1 - fotkamanka1, 4. apríla 2013
Perník s lesným ovocím - bezlepkový
Foto: manka1

Brožovanú knižočku Vařečka - recepty pro každého - Perníkové buchty som si kúpila nedávno, preštudovala a našla jeden perník s nie veľkým množstvom múky. Zobraziť celý popisBrožovanú knižočku Vařečka - recepty pro každého - Perníkové buchty som si kúpila nedávno, preštudovala a našla jeden perník s nie veľkým množstvom múky. A to už bola len hračka nahradiť ju inou ako pšeničnou. Tu je výsledok.

30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
1 PL
1/2 čl
200 g
250 g
6 ks
5 PL
1 čl
1,5 čl
1 PL
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    V miske vyšľahať Heru(maslo) spoločne s cukrom. Potom postupne zašľahávame vajcia, smotanu, múky s práškom do perníka, kakao, a orechy, perníkové korenie - ja som si pomliaždila asi 5klinčekov,dva lístočky z badiánového "kvetu".

  2. 2

    Všetko spolu riadne vymiešame - cesto sa musí dať liať - nie veľmi. Vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech, rozotrieme rovnomerne. Na povrch posypeme husto ovocím. Ja som mala zmrazené černice, ríbezle a trochu čučoriedok. Upiecť vo vyhriatej rúre asi 35 minút na 180°C. Samozrejme treba vyskúšať drevenou špajdlou, či sa cesto nelepí na túto paličku (špajdlu, špáratko...) - ak áno, tak treba ešte chvíľku nechať dopiecť.

Diskusia k receptu

jamarlen
aj orechy, aj toľko masla, aj 6 žĺtkov- určite chutnučká dobre tučná bomba:).....
páči sa mi tvoja náhrada múky za pohánkovokukuričnú, aj zahustenie guaranom, aj ovocie, určite vyskúšame.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia