Jablkový koláč
Jablkový koláč

Andor koláč fotorecept

kucharecka33 - fotkakucharecka33, 19. mája 2024

Tento koláčik je v našej rodine veľmi obľúbený. Získali sme ho od otcovho brata Andreja, ktorého sme nevolali inak ako ujo Andor. Preto Zobraziť celý popisTento koláčik je v našej rodine veľmi obľúbený. Získali sme ho od otcovho brata Andreja, ktorého sme nevolali inak ako ujo Andor. Preto to bol u nás odjakživa "Andor koláč" :)

45
porcií
45 (+ odležanie jabĺ minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g ošúpané nastrúhané
300 g
2 PL
2 ks
2 ks
200 ml
500 g
12 g
Poleva:
125 g
100 g
2 PL
2 ks
Na vymastenie a vysypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Očistíme jablká a nastrúhame ich nahrubo. Pridáme kryštálový cukor, dobre premiešame a necháme zmes postáť aspoň 30 minút.

  2. 2

    Pridáme celé vajcia a 2 bielky, olej, hrubú múku, ktorú sme premiešali s kypriacim práškom a všetko dôkladne premiešame.

    Andor koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C cca 30-35 minút (elektrická rúra), alebo 160°C (teplovzdušné pečenie).

    Andor koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme polevu. Zmäknuté maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme kakao a odložené 2 žĺtky. Vyšľaháme krém.

    Andor koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hneď po upečení nanesieme krém na horúci koláč.

    Andor koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať. Dobrú chuť!

    Andor koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Velmi dobry, jednoduchy a lahodny.
Dakujeme za recept.

p.s. Tie 2 lyzicky kakaa idu do cesta tiez.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia