Černicový kompót

olinecka - fotkaolinecka, 1. augusta 2014
Černicový kompót
Foto: olinecka

Lesné plody zreju a ja zaváranie ,milujem.

20 minút
príprava
7 minút
na 80 °C

Suroviny

 alebo cukor trstinový

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Černice oplachneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Dáme do pripravených pohárov navrch pridame 3 PL lyžice cukor a zalejeme vlažnou vodou.Uzavrieme viečkami.

  3. 3

    Sterilizujeme na 80 stupňov 7 minút. Zasterilizované vyberieme a zakryjeme.Výborne v zime.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja som černice v mise presypala trochou cukru-dľa chuti-dala do pohárikov-do pary...výborné do jogurtov a iných "maškrt"..
sú len vo vlastnej šťave-bez vody..teraz ráno otvorila vnučka-bo nechytilo dobre viečko na 1 poháriku..páči sa mi to takto..:-)
zaváram ich každý druhý deň, ako dozrievajú...ja ich iba presýpam cukrom a vysterilizujem...občas pridám troška rumu...Olinečka, skús ich zavariť bez vody...umyjem, popresýpam cukrom a sterilizujem na 80st- 15 min..sú úžasne šťavnaté a chutia ako čerstvo oberané...