Varecha 9/2022:
Najlepšie chuťovky z chát

Redakcia Varecha.sk, 3. marca 2022     3 minúty čítania

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 4. marca v denníku Pravda.



Milovníci varenia, pozor! Iba v Pravde nájdete ďalšie skvelé recepty a zaujímavé čítanie. Príloha Varecha k vám prichádza v piatok 4. marca na 16-tich stranách.

Keďže je obdobie jarných prázdnin a čas lyžovačiek, prináša recepty na najlepšie chuťovky z horských chát. V rubrike Majstri varešky predstaví štyri recepty na dobroty, ktorým sa nedá odolať, Martin Miklošík, šéfkuchár reštaurácie Bistronomy v Bratislave-Petržalke. Naučí vás pripraviť tekvicovo-hruškovú polievku s penou z modrého syra, bravčový jazyk s chrenovou omáčkou a nakladaným jablkom, sumca v kalerábovom liste s vínovou omáčkou a čerstvý kravský vyprážaný syr so zelerovou tatarkou.

V Sezóne sa Varecha venuje bohatému zdroju vitamínov – čínskej kapuste. Nechýba pravidelný gastroslovníček. Tiež praktické rady, tipy a nápady do kuchyne aj tradičný fejtón Fedora Malíka.

Vo Vareche nájdete aj recepty od našich čitateliek a čitateľov z webu varecha.sk. Na stránke TV Varecha nájdete rozhovor s moderátorkou Alenou Heribanovou a jej recept na chutné kapustové kura.

Nenechajte si ujsť recepty na najlepšie chuťovky z horských chát, ktoré patria medzi najobľúbenejšie jedlá v Alpách aj v Tatrách.


Naučte sa pripraviť:

- Cisársky trhanec (Kaiserschmarrn)
- Polievku s krupicovými knedličkami
- Chatový hovädzí guláš
- Syrové špecle (Käsknöpfle)
- Tirolské syrové knedle
- Zemiakovo-mäsovú panvicu (Gröstl)
- Jablkovú ťahanú štrúdľu
- Obriu parenú buchtu s makom
- Buchty s ríbezľovým džemom
- Zemiakové mäsové knedle

Prílohu Varecha nájdete v piatok 4. marca v denníku Pravda

Zmeškali ste túto Varechu?

Archív starších príloh Varecha, nájdete v elektronickej podobe (pre počítač, iPad, iPhone či Android) v našom elektronickom archíve na e.Pravda.sk


Predplatiť si papierovú Varechu (s piatkovou Pravdou)

Objednajte si ročné predplatné piatkových vydaní Denníka Pravda s receptovou prílohou Varecha pre milovníčky a milovníkov dobrého jedla a ďalšími prílohami za 66,30 € na celý kalendárny rok!
Predplatné Pravdy



* Pravda má viac variantov predplatného, ak máte záujem iba o piatkovú Pravdu s Varechou vyberte si vo formulári príslušné predplatné



Diskusia k článku







 



TOPlist