Varecha 28/2021:
Klasika s prekvapením

Redakcia Varecha.sk, 15. júla 2021     3 minúty čítania

Ďalšie číslo magazínu Varecha nájdete už v piatok 16. júla v denníku Pravda.



Milovníci varenia, pozor! Iba v Pravde nájdete v piatok 16. júla magazín Varecha a v ňom na 16-tich stranách ďalšie skvelé recepty a zaujímavé čítanie.

Ako hlavnú tému prináša recepty na jedlá, ktoré sú klasikou, ale v letnej verzii im nechýba moment prekvapenia. V rubrike Majstri varešky predstaví svoje obľúbené letné jedlá prezident Zväzu kuchárov a cukrárov Vojto Artz. Naučí vás pripraviť juhoamerickú špecialitu ceviche, slávky na víne, osviežujúce flameri s jogurtovou omáčkou a pečenú bravčovú krkovičku s horčicovou omáčkou.

Rubrika Sezóna je venovaná zaujímavostiam a receptom s egrešmi. V rubrike Vyznáte sa? sa venujeme svetu mäsa a piva. Viete napríklad, z ktorého mäsa sú najlepšie steaky? Nechýba pravidelný gastroslovníček, tiež praktické rady, tipy a nápady do kuchyne aj tradičný fejtón Fedora Malíka.

Vo Vareche nájdete aj recepty od našich čitateliek a čitateľov z webu varecha.sk. Na stránke TV Varecha si prečítate rozhovor so šéfkuchárom Jánom Dudom, prezidentom Euro-Toques Slovensko a členom organizácie Kuchári bez hraníc (World Master Chef Society/Aregala Slovensko), ktorý pripravil pečené kuracie stehná so zemiakovou plnkou.

Recepty na slovenskú klasiku s letným šmrncom pripravil Jaroslav Bachleda, šéfkuchár hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici.


Naučte sa pripraviť:

- Rybu s karotkovou tarhoňou a vínnou omáčkou
- Jahňací paprikáš s karfiolom, paprikou a so slaninou
- Teľací tafelspitz so zemiakovou plackou a s koreňovou zeleninou
- Hovädzie líčka na pive s džatkami s medvedím cesnakom a nakladačkami
- Hráškové halušky s bryndzou, kalerábom, so šafranom a s mätou
- Kukuričné kuracie prsia s rímskym šalátom, so zeleninou a s dresingom z vyzretého syra
- Bravčovú panenku so žemľovou knedličkou, žihľavou, s kôprom a brokolicou
- Rebarborové gule s egrešmi, bielou čokoládou a ovsenými vločkami s orechmi
- Smrekový gin tonic

Recepty v magazíne Varecha nájdete už v piatok 16. júla v denníku Pravda

Zmeškali ste túto Varechu?

Archív starších časopisov Varecha, nájdete v elektronickej podobe (pre počítač, iPad, iPhone či Android) v našom elektronickom archíve na e.Pravda.sk


Predplatiť si papierovú Varechu (s piatkovou Pravdou)

Objednajte si ročné predplatné piatkových vydaní Denníka Pravda s receptovým magazínom Varecha pre milovníčky a milovníkov dobrého jedla z 28,60 € na celý kalendárny rok!
Predplatné Pravdy



* Pravda má viac variantov predplatného, ak máte záujem iba o piatkovú Pravdu s Varechou vyberte si vo formulári príslušné predplatné



Diskusia k článku

jerica
Neviem o akej prílohe sa píše, je to iba v novinovom vydaní, tam je to súčasťou piatkových novín, poradňa forma prílohy ako bývala!






 



TOPlist