Figy čerstvé

Nutričné energetické hodnoty - Figy čerstvé (100g)

Energia
185
KJ
Kalórie
44
kcal2.2%
Sacharidy
9.5
g4.13%
Tuky
0.3
g0.43%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny figy čerstvé.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú figy čerstvé:

Figový šalát s najlepším dresingom Figový šalát s najlepším dresingom Vaše

Jedna z najpodarenejších večerí

Figovo-rumový lekvár (fotorecept) Figovo-rumový lekvár (fotorecept) Vaše

viem, že väčšina z Vás nemá figy, teda je Vám tento recept na nič-ale chcela som sa pochváliť, že ja mám, aj v októbri..:)))))

Figy v hruškovej omáčke Figy v hruškovej omáčke Vaše

Nedávno som si kúpila knihu Adamova dieta. Nie, nie, nejde o žiadnu diétu, ale skvelé vitariánske recepty. Autorka je Eva Neumannová a 64 receptov je rozdelených podľa štyroch ročných období. Niekoľko som už vyskúšala a samozrejme postupne pripravím všetky :-)

Paštéta z husacej pečene Paštéta z husacej pečene

Pečeň očistíme, odstránime žilky, nasolíme a polejeme portským. Necháme odležať pod fóliou aspoň dve hodiny, potom ju jemne roztlačíme a vložíme do formy. Pečieme zakrytú fóliou na 50 °C. Po upečení ju necháme stuhnúť v chlade.

Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami

Zemiaky uvaríme, ošúpeme, pretlačíme a pridáme vajíčko, múku a vytvarujeme cesto, ktoré potom vyvaľkáme.

Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept) Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept) Vaše

Podľa receptu od J. Olivera - aj keď teda nie úplne podľa neho, ale pri takýchto "šalátových" typoch jedál sa najlepšie improvizuje (podľa toho, čo je aktuálne doma k dispozícii). Dobre to vyzerá, výborne chutí a je to rýchlo hotové - perfektné jedlo ;)

Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou

Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme, pridáme pomletú slaninu a zmes ešte rozmixujeme, pridáme koreniny a dosolíme, pridáme žĺtky, smotanu, brandy a vývar a ešte raz rozmixujeme dohladka.

Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone

Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú limetkovú kôru.

Recept bez obrázku Morčacie závitky plnené jablkami a figami Vaše

Rada: Ako prílohu podať zemiakové pyré.

Rukolový šalát s kozím syrom Rukolový šalát s kozím syrom

Veľmi jednoduchý šalát: začneme rukolou a postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré na záver dochutíme a pokvapkáme olivovým olejom.

Recept bez obrázku Pečená hus s figami

Hus umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme majoránom a tymianom. Do veľkého pekáča dáme ocot a vložíme hus. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia asi 90 minút. Počas pečenia často podlievame červeným vínom. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Spolu s olúpanými paradajkami pridáme k husi a pečieme ďalších 30 minút.

Recept bez obrázku Jelenie steaky vo figovej omáčke

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10 g masla. 2 figy rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu. Víno, dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ním zahustíme. Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak stočíme do rolády, obalíme plátkom slaniny a zopneme špáradlom.



Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2014
123456
78910111213
14151617181920
21222324 25 26 27
28 29 30

Ďalšie veľkonočné vajíčka »
Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist