Figy čerstvé

Nutričné energetické hodnoty - Figy čerstvé (100g)

Energia
185
KJ
Kalórie
44
kcal2.2%
Sacharidy
9.5
g4.13%
Tuky
0.3
g0.43%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny figy čerstvé.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú figy čerstvé:

Jesenný ovocný šalát Jesenný ovocný šalát Vaše

Šťavu z pomarančov alebo mandariniek zvaríme s medom a necháme 10 minút na miernom ohni povrieť. Odstavíme a primiešame likér(ak likér nedávame, tento krok vynecháme). Hrušky nakrájame a hneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme taktiež umyté a na osminky nakrájané figy, bobuľky z granátového jablka a arašidy. Všetko spojíme s vychladnutou zálievkou. Premiešame a podávame s krémovým smotanovým jogurtom.

Sladké, ale zdravé lievance Sladké, ale zdravé lievance Vaše

V našej rodine sa snažíme jesť zdravo, nekonzumujeme napríklad cukor, no sú dní, kedy máte proste potrebu jesť niečo sladké. Takto na tom bola aj moja sestra. A vždy je to potom na mne, vymyslieť jej nejaký recept, a aj to jedlo pripraviť. Na večeru som jej urobila takéto lievance. A bolo to vraj naozaj sladké, aj keď bez cukru :)

Figové bonbóny (fotorecept ) Figové bonbóny (fotorecept ) Vaše

Kúpené figy nám nechutnali,akoby neboli dozreté a potrebovala som ich nejakým spôsobom použiť.Voľba padla na obyčajný jablkový koláč,/jabĺčka zmiešané s figovou dužinou /. Upiekla som.Koláčik bol zaujímavo chutný.No figy mi ešte stále ostávali.Tak padla voľba na figové bombóny.

Grilované figy so syrom Grilované figy so syrom Vaše

Ako sa Slovák poteší 2x ??? Prvý krát keď som kúpila čerstvé figy a druhý krát, keď som prišla na to čo s nimi... :) zdroj: saveur.com

Figový šalát s najlepším dresingom Figový šalát s najlepším dresingom Vaše

Jedna z najpodarenejších večerí

Figovo-rumový lekvár (fotorecept) Figovo-rumový lekvár (fotorecept) Vaše

viem, že väčšina z Vás nemá figy, teda je Vám tento recept na nič-ale chcela som sa pochváliť, že ja mám, aj v októbri..:)))))

Figy v hruškovej omáčke Figy v hruškovej omáčke Vaše

Nedávno som si kúpila knihu Adamova dieta. Nie, nie, nejde o žiadnu diétu, ale skvelé vitariánske recepty. Autorka je Eva Neumannová a 64 receptov je rozdelených podľa štyroch ročných období. Niekoľko som už vyskúšala a samozrejme postupne pripravím všetky :-)

Paštéta z husacej pečene Paštéta z husacej pečene

Pečeň očistíme, odstránime žilky, nasolíme a polejeme portským. Necháme odležať pod fóliou aspoň dve hodiny, potom ju jemne roztlačíme a vložíme do formy. Pečieme zakrytú fóliou na 50 °C. Po upečení ju necháme stuhnúť v chlade.

Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami

Zemiaky uvaríme, ošúpeme, pretlačíme a pridáme vajíčko, múku a vytvarujeme cesto, ktoré potom vyvaľkáme.

Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept) Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept) Vaše

Podľa receptu od J. Olivera - aj keď teda nie úplne podľa neho, ale pri takýchto "šalátových" typoch jedál sa najlepšie improvizuje (podľa toho, čo je aktuálne doma k dispozícii). Dobre to vyzerá, výborne chutí a je to rýchlo hotové - perfektné jedlo ;)

Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou

Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme, pridáme pomletú slaninu a zmes ešte rozmixujeme, pridáme koreniny a dosolíme, pridáme žĺtky, smotanu, brandy a vývar a ešte raz rozmixujeme dohladka.

Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone

Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú limetkovú kôru.

Recept bez obrázku Morčacie závitky plnené jablkami a figami Vaše

Rada: Ako prílohu podať zemiakové pyré.

Rukolový šalát s kozím syrom Rukolový šalát s kozím syrom

Veľmi jednoduchý šalát: začneme rukolou a postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré na záver dochutíme a pokvapkáme olivovým olejom.

Recept bez obrázku Pečená hus s figami

Hus umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme majoránom a tymianom. Do veľkého pekáča dáme ocot a vložíme hus. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia asi 90 minút. Počas pečenia často podlievame červeným vínom. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Spolu s olúpanými paradajkami pridáme k husi a pečieme ďalších 30 minút.

Recept bez obrázku Jelenie steaky vo figovej omáčke

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10 g masla. 2 figy rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu. Víno, dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ním zahustíme. Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak stočíme do rolády, obalíme plátkom slaniny a zopneme špáradlom.



Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca december 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca december 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december starého roku.

Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v tomto roku súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

Súťaž na január o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Súťaž o najlepší recept pokračuje aj v tomto roku. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« December
Január 2015
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 30 31

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist