Sladké, ale zdravé lievance

pekajka - fotkapekajka, 5. októbra 2014
Sladké, ale zdravé lievance
Foto: pekajka

V našej rodine sa snažíme jesť zdravo, nekonzumujeme napríklad cukor, no sú dní, kedy máte proste potrebu jesť niečo sladké. Takto na tom bola Zobraziť celý popisV našej rodine sa snažíme jesť zdravo, nekonzumujeme napríklad cukor, no sú dní, kedy máte proste potrebu jesť niečo sladké. Takto na tom bola aj moja sestra. A vždy je to potom na mne, vymyslieť jej nejaký recept, a aj to jedlo pripraviť. Na večeru som jej urobila takéto lievance. A bolo to vraj naozaj sladké, aj keď bez cukru :)

25 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
3 PL
3 ČL (tuk)
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Z bananu a vajíčok si spravíme cesto. Ponornym mixerom poriadne vymixujeme jeden väčší banán a dve vajcia (banan nech nie je prezretý, potom sa lievance trhajú a veľmi rýchlo pripekaju). Na horúci olej dávame cesto, asi jednu polievkovú lyžicu. Necháme cca dve minúty, potom lievance otočíme, a necháme ďalšie dve minúty

  2. 2

    Lievance máme hotové. Z takehoto množstva surovín vám vyjde asi osem lievancov. Teraz si pripravíme oblohu :) toto je iba moja verzia, môžte niečo vynechať alebo doplnit podľa vašej chuti.

  3. 3

    Keďže sestra klasickú čokoládu neje, nahradza si ju holandskym kakaom. Spravíme si z neho teda polevu. Na sporák do malého hrnca si dáme kúsok masla, približne 3 ČL. Necháme rozpustit. Potom pridáme kakao, 2-2,5 PL. Zamiešame. Hneď pridame mlieko. Nemám namerane množstvo. Pridajte tak, aby mala zmes hustu konzistenciu. Ale aby ste to z hrnca vedeli vyliať :) zmes nalejeme na lievance. Potom posypeme postruhanymi vlasskymi orieskami, na každý lievanec položíme polovicu bieleho hrozna. Keďže na dvore máme figovy strom, odtrhla som jednu figu, očistila ju, a položila som ju do stredu. Ešte som ju potrela zvyškom tej čokozmesi :) a máme to hotové. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia