prazdny

Špaldovo-špenátové bryndzové halušky

Bravčové mäso

Dáme si variť vodu do hrnca. Zmiešame si špaldovú múku, špenát, vajcia, mlieko a...

prazdny

Bryndzová pomazánka

Bezmäsité jedlá

Tento recept patrí k mojim najobľúbenejším a taktiež najlepším v rodine. Vždy keď ju urobím a dám...

prazdny

Zdravšie tekvicové halušky s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Halušky, ktoré sú trošku zdravšie. Dnes varí výživová poradkyňa Mirka Luberdová.

prazdny

Bryndzové slané koláčiky

Slané chuťovky

Milujem slané jednohubky, toto pečivo počas sviatkov vyjedám zásadne ja. Robievam s bravčovou masťou, ...

prazdny

Bryndzový posúch

Večera

Keď sme už prejedení rezňov, majonézového šalátu a rôznych sladkostí, dobre padne obyčajný bryndzový posúch....

prazdny

Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom

Bezmäsité jedlá

Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou slovenskou bryndzou a islandským...

prazdny

Plnené zemiaky s bryndzovou omáčkou

Bravčové mäso

Vždy rozmýšľam čo uvariť. Kukla som do mrazničky, tam 2 ks bryndze. Tak som...

prazdny

Zemiakovo-bryndzové tyčinky

Bezmäsité jedlá

Pomaly a (ne)nápadne sa zvianočnieva a u nás je popri xy druhoch sladkého pečiva vždy vítané aj...

prazdny

Bryndzovník

Bravčové mäso

K vínu, pivu, na piknik, na desiatu, olovrant ... Ja som potešila...

prazdny

Cviklovo-bryndzová nátierka

Bezmäsité jedlá

Vynikajúca a zdravá nátierka z bryndze a červenej repy má krásnu ružovú farbu a je prudko chutná...

prazdny

Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou

Cestoviny

Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www. koreni. cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte...

prazdny

Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou

Hlavné jedlá

Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....

prazdny

Bryndzová nátierka

Bezmäsité jedlá

Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...

prazdny

Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

Hlavné jedlá

Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...

prazdny

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

prazdny

Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

Dezerty

Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme...

prazdny

Zapečený plnený zemiak v slaninke

Hlavné jedlá

Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...

prazdny

Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou

Hlavné jedlá

Najskôr vymiešame slané palacinkové cesto a necháme ho pol hodiny odstáť. Na roztopenom masle urobíme palacinku.

prazdny

Bryndziarka

Večera

Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...

prazdny

Bjaľoš bryndzový

Slané chuťovky

Tento recept je na prípravu bryndzového koláča našich predkov, ktorý patrí aj k pokladom regiónu Turiec....

prazdny

Bryndzové gnudi

Bravčové mäso

Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

prazdny

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom

Bezmäsité jedlá

Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...

prazdny

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Bravčové mäso

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

prazdny

Šmirkas

Bezmäsité jedlá

Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.

prazdny

Čičmianske trhané halušky

Cestoviny

Jednoduchý chutný recept na prípravu halušiek trochu inak. Z rozprávkovej lokality - Čičmian.

prazdny

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača

Bezmäsité jedlá

Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

prazdny

Nátierka z údeného lososa

Večera

Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.

prazdny

Bryndzový posúch s kôprom

Večera

Chutný a rýchly recept na bryndzový posúch. Ja ho mám najradšej s klobáskou, kôprom a...