Praženica s bryndzou
Praženica s bryndzou

Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 25. novembra 2018

Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou slovenskou bryndzou a islandským Skyrom.

1
porcia
3 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ČL
2 ks
50 g
2 PL
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme vajcia, okoreníme, jemne osolíme a krátko miešame do zhustnutia.

  2. 2

    Nakoniec pridáme bryndzu vymiešanú so Skyrom na hladký krém. Podľa chuti dosolíme a môžeme servírovať.

  3. 3

    Ozdobíme nasekanou pažítkou a plátkom červenej cibule. Podávame so zdravým celozrnným chlebíkom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

cesminaz
Skyr nepoznám,ale praženicu so syrom som už neraz jedla :-) myslím,ze aj toto bude niečo podobné :-)
kucharocka123
@Cesminaz (26.11.2018 19:00)

Skyr Natur je zdravý prírodný mliečny výrobok islandskej kuchyne s viac ako 1000-ročnou tradíciou a podobný je hustému gréckemu jogurtu. Je bohatý na proteíny, vápnik a obsahuje minimum tuku. Pridávam ho do bryndze na zjemnenie konzistenice. Vyrába sa v ČR a dá sa kúpiť v niektorých obchodných reťazcoch už aj na Slovensku. Má všestranné využitie. Treba len vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia